Nå kan du laste ned betaversjonen av iOS 11

iOS 11 har fått nytt kontrollsenter, bedre multitasking og en ny filbehandler.
iOS 11 har fått nytt kontrollsenter, bedre multitasking og en ny filbehandler. (Bilde: Apple)

Apples nye iOS 11-operativsystem kommer ikke før til høsten en gang, men har vært tilgjengelig for utviklere siden operativsystemet ble annonsert den 5. juni

Nå er Apple klar med den første offentlig tilgjengelige betaversjonen av iOS 11, det vil si at alle som vil kan installere den. Om det høres fristende ut, bør du imidlertid huske på at dette er en ikke-optimalisert betaversjon som kan inneholde feil og oppføre seg ustabilt eller tregt, eventuelt gi deg dårligere batteritid. Dermed bør du kanskje ikke installere den på jobb-telefonen din eller en iPad du er helt avhengig av.

iOS 11 kan oppdage om du kjører bil, og automatisk skru av forstyrrende varslinger.
iOS 11 kan oppdage om du kjører bil, og automatisk skru av forstyrrende varslinger. Foto: Apple

Blant de største nyhetene i iOS 11 er blant annet en ny filbehandler som gir deg mulighet til å få oversikt over filer på iPad-en, på tvers av apper. Som på andre operativsystemer kan du nå ha filer med mapper (og mapper i mapper), og du kan søke etter filer i filsystemet. Filer-appen støtter også skylagringstjenester som Google Drive og Dropbox.

Det er også en ny appveksler som gjør det enklere å bytte mellom apper, og du kan dra og slippe tekst og bilder mellom ulike apper. 

Det er spesielt på iPad at du vil se de største forskjellene mellom dagens iOS 10 og iOS 11. Men det er også mange endringer på iPhone – som blant annet et nytt og forbedret kontrollsenter, bedre kamerafunksjoner, samt en forbedret Siri-taleassistent. 

Slik laster du ned betaversjonen:

For å laste ned betaversjonen må du gjøre følgende:

  • Gå til beta.apple.com
  • Logg inn med din Apple ID. 
  • Du vil nå kunne velge mellom betaversjoner av macOS High Sierra, iOS 11 og tvOS 11. Velg iOS 11 (macOS er foreløpig ikke tilgjengelig)
  • Øverst til høyre er det et valg som heter «Enroll your devices». Trykk på denne
  • Du får nå opp en side med informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer iOS-enheten din og hvordan du laster ned en konfigurasjonsprofil til iOS-enheten
  • Når du trykker knappen for å laste ned konfigurasjonsprofilen på iOS-enheten din kommer du til en dialogboks hvor du blir bedt om å installere profilen. Gjør det, og start iOS-enheten på nytt
  • Gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering for å oppdatere til iOS 11

Her kan du lese mer om hva som er nytt i Apple iOS 11 »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen