FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kan du laste ned Internet Explorer 7

Microsoft lanserte i natt den første nye versjonen av Internet Explorer på fem år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. okt. 2006 - 08:32

Microsoft gjorde i natt den ferdige versjonen av Internet Explorer 7 tilgjengelig for nedlasting fra selskapets nettsted.

Den støttes kun av Windows XP og Windows Server 2003.

Foreløpig er det kun den engelskspråklige utgaven som er tilgjengelig. Microsoft Norge har tidligere oppgitt desember som lanseringstidspunkt for den norskspråklige utgaven.

Endringene i nettleseren er betydelige. I presentasjonen legger Microsoft mest vekt på ny funksjonalitet som har eksistert i konkurrerende produkter i flere år. Dette inkluderer fanebasert visning av websider, støtte for RSS-feeder og integrerte søkemuligheter.

Viktigere er det at nettleseren nå skal dessuten være sikrere å bruke, blant annet vil brukeren bli varslet hvis vedkommende går inn på et nettsted som er kjent for å være upålitelig, for eksempel at det er et utgangspunkt for forsøk på phishing.

I forbindelse med den fanebaserte visningen har Microsoft innført en funksjon som kalles Quick Tabs. Denne gjør det mulig å vise miniatyrversjoner av alle de åpne fanene på en gang, slik at det blir enklere å finne fram til den man leter etter.

    Les også:

En ny utskriftsfunksjon skal sikre at innholdet på websider faktisk får plass på arket. Dette kan for eksempel oppnås ved å krympe teksten. Brukeren skal i tillegg kunne justere mager eller fjerne topp- og bunntekst.

Internet Explorer 7 skal ha bedre støtte for Active Directory Group Policy, noe som skal gjøre det enklere for IT-ansvarlige å rulle ut og sentralt administrere nettleseren på hver enkelt PC i et bedriftsnettverk.

Støtten for utbredte webstandarder skal være forbedret, men selskapet innrømmer at arbeidet på ingen måte er ferdig. Bildet nedenfor viser hvordan IE7 håndterer den anerkjente, man vanskelige Acid2-testen. Hvordan det burde ha sett ut, ser du her.

Man får bare håpe at det ikke går nye fem år før Microsoft kommer ut med neste utgave, selv om IE7 på ingen måte er alene om å feile i denne testen.

I tillegg til den manuelle nedlastingen, vil Microsoft i november gjøre Internet Explorer tilgjengelig som en høyt prioritert oppdatering via selskapets Automatic Updates-tjeneste i Windows XP, men vil være frivillig å installere.

Brukere av norskspråklig Windows XP bør trolig vente til den norskspråklige utgaven av nettleseren kommer senere i år.

Internet Explorer 7 kan lastes ned fra denne siden.

En oversikt over de fleste nyhetene i nettleseren, inkludert funksjonalitet som er blitt fjernet eller endret, finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.