Nå kan du laste ned Vistas servicepakke

Microsoft har omsider gjort den første servicepakken til Windows Vista tilgjengelig for de fleste.

Nå kan du laste ned Vistas servicepakke
Bilde:

Den første store oppdateringen til Windows Vista er nå blitt offisielt sluppet. Oppdateringen, som kalles Service Pack 1 (SP1), inkluderer både nye og tidligere utgitte feilfikser og forbedringer til Microsofts operativsystem. Men foreløpig er servicepakken bare beregnet for dem som har Windows Vista på engelsk, fransk, japansk, spansk eller tysk. SP1 for Windows Vista på norsk eller med norsk språkpakke installert, vil først komme nærmere sommeren.

    Les også:

Vista SP1 ble egentlig klar for over en måned siden og har vært tilgjengelig visse kanaler, men den allmenne utgivelsen ble utsatt på grunn av problemer med enkelte tilsynelatende ganske utbredte drivere. En oversikt over hvilke drivere det er snakk om, finnes her, men listen inkluderer grafikkortdrivere fra Intel og lyddrivere fra Realtek, Sigmatel, Creative og Conexant.

Listen over problematiske drivere har antagelig blitt kortere enn den var, men fortsatt er ikke alle problemene løst. Oppdateringer til aktuelle driverne skal bli gjort tilgjengelig via Windows Update etter hvert.

Windows Vista SP1 kan installeres på to måter. Den ene måten går ut på laste ned hele servicepakken manuelt fra denne siden og så installere den. Før installasjonen må man sørge for at enkelte forutsetninger er oppfylt. Blant annet kreves det at visse oppdateringer som er tilgjengelige via Windows Update, er blitt installert. Dette er forklart i denne artikkelen.

En av disse oppdateringene har dog forårsaket problemer hos brukerne i enkelte tilfeller, men Microsoft mener å ha løst disse problemene nå.

Den andre installasjonsmetode er å bruke Windows Update også til nedlasting og installasjonen av selve servicepakken. Dette er trolig en enklere og tryggere måte for de fleste, men også her kan installasjonen mislykkes, dersom ikke alle forutsetninger møtt.

Hva disse forutsetningene går ut på, er omtalt på denne siden. Flere detaljer om servicepakken kan leses her.