BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan du laste ned Windows Vista-betaen

Microsoft gjorde den andre betautgaven av Windows Vista tilgjengelig for massene onsdag kveld.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juni 2006 - 08:31

Microsoft lovet tidligere denne våren at Windows Vista Beta 2 skulle gjøres offentlig tilgjengelig. Det har nå skjedd, etter noen uker med begrenset tilgjengelighet. Betautgaven av Microsofts kommende operativsystem er tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

Lenkene til venstre på siden fører til installasjon og bruk av et eget nedlastingsprogram fra Akamai. Dette kan være hensiktsmessig, siden det tar tid å laste ned de 3 til 4 GB store ISO-filene. Nedlastingsprogrammet gjør det mulig å avbryte nedlastingen og gjenoppta den på et senere tidspunkt. Det finnes versjoner for både 32-bits Windows Vista og x64-utgaven.

Til høyre på siden finnes det direktelenker til ISO-filene. Disse kan brukes sammen med andre nedlastingsprogrammer, men selvfølgelig også direkte.

Det kan virke som om det er noe galt med x64-versjonen. Denne filen er på bare 16 MB, og selv om alle installasjonsfilene er listet opp, er bare noen få mulige å åpne. Filen som kan lastes ned med Akamai-programmet er derimot på drøyt 4 GB.

    Les også:

Mens artikkelen ble skrevet, opplevde vi periodevis at nedlastingssiden var utilgjengelig - det vil si at det i stedet kom en feilmelding som forklarte at serveren var under høy belastning.

Selve nedlastingen ser ikke ut til å være berørt av dette. Du kan laste ned x86-utgaven, som nok er den mest aktuelle for de fleste, ved å klikke her.

I tillegg til selve installasjons-filene, behøves en produktnøkkel. Det er mulig å bestille en slik ved å besøke denne siden, bevege seg ned til avsnittet "Download Windows Vista Beta 2", velge land og logge seg inn på Microsoft Live. Hver av produktnøklene skal kunne benyttes på inntil 10 PC-er. Men også denne siden virker noe ustabil - vi måtte gjøre omtrent ti forsøk før vi kom fram.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.