Apple iOS 11

Slik sjekker du hvilke apper som ikke vil fungere etter oppgradering til iOS 11

Støtte for 32-bit er nå helt borte.

32-bits apper fungerer ikke i iOS 11.
32-bits apper fungerer ikke i iOS 11. (Bilde: Kurt Lekanger, digi.no)

Støtte for 32-bit er nå helt borte.

Tirsdag 19. september ble den endelige versjonen av iOS 11 tilgjengelig for nedlasting. Den nye versjonen av Apples operativsystem for iPhone og iPad har fått en rekke nye funksjoner, spesielt for iPad, og etter å ha brukt betaversjonene av iOS 11 noen uker er vi ikke i tvil om at de fleste bør oppgradere.

Men før du oppgraderer kan det være verdt å være obs på at en del gamle apper ikke nødvendigvis vil fungere etter oppgraderingen. Årsaken er at Apple nå krever at alle apper i App Store må være 64-bits apper, og fra og med iOS 11 kuttes støtte for 32-bits apper helt. 

Det at Apple skulle droppe støtte for 32-bits apper har ligget i kortene en stund. I iOS 10.3 fikk man opp et varsel om at appen ikke ville fungere i fremtiden, om man forsøkte å starte en 32-bits app. 

Hvis du oppgraderer til iOS 11 og prøver å starte en app som ikke støttes, vil du få opp en dialogboks med beskjed om at utviklere må oppdatere appen for at den skal fungere. Trykker du «Finn ut mer» kommer du til en liste med oversikt over alle appene som ikke er kompatible med iOS 11 – og beskjeden «Disse appene kan gjøre iPhonen din tregere og vil ikke fungere med iOS 11 med mindre de oppdateres. Hvis ingen oppdatering er tilgjeneglig, må du kontakte utvikleren for mer informasjon.»

Før du oppgraderer til iOS 11 kan du sjekke om appene du trenger vil fungere:

  • Det første du gjør er å gå til App Store og kjøre en oppdatering av samtlige apper på telefonen
  • Gå deretter til Innstillinger -> Generelt -> Om -> Apper

Hvis du finner apper du er helt avhengig av på listen, bør du enten vente med å oppgradere, ta kontakt med apputvikleren for å finne ut når det kommer en oppdatert versjon – eventuelt prøve å finne en alternativ app.

Her kan du lese om noen av de viktigste nyhetene i iOS 11 »

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen