OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå kan du redigere video i Chrome OS

Galleriet i Chrome OS lar deg redigere video og signere PDF-dokumenter.

En ny oppdatering til Chrome OS gir brukere PDF- og videoredigering.
En ny oppdatering til Chrome OS gir brukere PDF- og videoredigering. Illustrasjon: Google
1. aug. 2022 - 19:00

I en oppdatering til Chrome OS legger google nå inn flere nye produktivitetsfunksjoner, det skriver selskapet på sin blogg.

Som en del av en oppdatering som kommer til høsten gir Google sine Chrome OS-brukere mulighet til videoredigering, skjermopptak og tilgang på mer avanserte produktivitetsmuligheter.

Videoredigering

Oppdateringen kommer til flere av Googles applikasjoner i Chrome OS. Google Photo går fra å bare kunne redigere bilder til at å også kunne redigere video i appen. Programmet lar deg enten plukke tema og personer eller kjæledyr, og deretter genererer Google Photo en video med både levende- og stillbilder.

Slik ser videoredigering i Google Photo ut <i>Skjermbilde: Google</i>
Slik ser videoredigering i Google Photo ut Skjermbilde: Google

Den andre måten er den mer tradisjonelle måten å redigere video på. Google lar deg lage en video fra bunn av med Google Photo sin videoredigerer. Den nye videoredigereren fra Google gir deg også muligheten til å gjøre lys og farge-justeringer, eller bruke et av selskapets mange filtre. Som en del av Google Photo ligger videoredigeringsappen inne i galleriet i Chrome OS.

I tillegg til Google Photo-redigeringsappen, annonserte Google også at fotoredigeringsprogrammet Luma Fusion og Luma Fusions flerspor-redigeringsprogram også kommer til Chromebook for de som vil ha litt mer avanserte og profesjonelle verktøy.

PDF redigering og skjermopptak

Det er ikke bare videoredigering som er den nye oppgraderingen i Googles bildegalleri. Galleriapplikasjonen til Google lar deg nå redigere PDF-dokumenter. Appen har støtte for skjemautfylling, markering, signering og kommentering.

Oppdateringen kommer ifølge Google i løpet av neste uke. Google tilgjengeliggjør nå også Screencast-programmet, som lar deg gjøre skjermopptak.  Det kommer også en ny app for håndskrevne notater rettet mot Chromebooks med penn.

Cursive er Googles app for å skrive, redigere og organisere håndskrevne notater, og har funksjonalitet for å dele notatene videre som PDF-dokumenter.

Arc-nettleseren byr på oppfinnsomme og spenstige nyvinninger, men det spørs om det er nok til å utfordre Google og kompani.
Les også

Nettleser-utfordrer lanseres til Windows

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.