Google innfører betalt kundestøtte. For første gang blir det mulig å ringe teknikerne deres for hjelp. Merk at dette ikke er et tilbud for hvermannsen. (Bilde: Bloomberg/All Over Press)

Nå kan du ringe til Google

Så mye koster det.

Google tilbyr som kjent en rekke nettjenester. Mange av dem er gratis eller reklamebasert. Stadig oftere tilbyr de også betaltjenester.

Med flere hundre millioner kunder er det kanskje ikke så rart at kundestøtten også hele tiden har vært nettbasert. Utelukkende nettbasert.

Det finnes hjelpesider og de har etablert diverse nettfora, hvor det er lagt opp til at brukerne skal hjelpe seg selv og hverandre.

Dette enkle faktum er det ikke alle som har fått med seg. Jevnt og trutt blir digi.no kontaktet av personer som vil vite hvordan de kan få Google i tale. De vil ha noen å ringe fordi noe har skjedd med Gmail-kontoen deres og lignende. Vel holder selskapet seg med et norgeskontor, men det er et rent salgskontor myntet på deres største annonsekunder.

Når Google nå likevel åpner en supporttelefon, så er det et tilbud myntet på profesjonelle kunder av nettskytjenestene deres. Det koster.

Her ligger det en erkjennelse av at enkelte kunder har behov for bistand utover det som finnes av skriftlig dokumentasjon.

– Vi innser at noen av dere trenger døgnkontinuerlig støtte, og muligheten for å ringe til support eller prate direkte med en tekniker, heter det i kunngjøringen som kom torsdag.

Poenget er å gi bistand rundt utvikling, beste praksis og arkitektur, knyttet blant annet til Googles App Engine, Compute Engine, nettlageret Cloud Storage, databasetjenestene Cloud SQL og BigQuery og så videre.

Adgang til slik kundesupport vil koste fra 150 dollar i måneden, men da får du kun lov å sende dem e-post. En pakke bestående også av muligheten til å ringe har en startpris fra 400 dollar i måneden, tilsvarende drøyt 2.200 kroner.

Vi gjentar at dette ikke er et tilbud for de som trenger hjelp med sin gratis epostkasse. Ordinære brukere er som før overlatt til brukerforum og dokumentasjon på nett.

Til toppen