Nå kan du sende SMS til USA

USAs nest største mobiltelefonselskap, AT&T Wireless åpner for at europeiske brukere kan sende SMS-meldinger til deres 22 millioner brukere.

(Oslo, Norge 23.mars, 2004) AT&T Wireless meldte i dag at de har utvidet sine internasjonale SMS-tjenester, som nå kan levere SMS-meldinger mellom millioner av brukere i Norge og USA. Med AT&T Wireless toveis internasjonale SMS-tjenester på plass i 24 europeiske land – og mange andre land verden over – kan så godt som alle norske mobilbrukere nå holde kontakten med familie, venner og forretningskolleger i USA.

I følge en ny undersøkelse utført av KRC Research i London, trodde 66 prosent av tekstmeldingsbrukere i Storbritannia at deres SMS-meldinger kunne leses av brukere i USA. Denne misforståelsen deles antageligvis av abonnenter i resten av Europa. Men tidligere forsvant de fleste SMS-meldinger som ble forsøkt sendt over Atlanteren i løse lufta.

I dag bygger imidlertid AT&T Wireless bro over denne atlantiske kløften. AT&T Wireless internasjonale SMS-tjenester når nå mobilbrukere i 50 land gjennom 120 utenlandske operatører, inkludert Telenor og Netcom i Norge, for å dekke hoveddelen av verdens mobilabonnenter.

For å sende en tekstmelding til en AT&T Wireless abonnent, kan europeiske mobilbrukere ganske enkelt slå inn landkoden og mobiltelefonnummeret på vanlig måte.

AT&T Wireless kunder i USA kan svare eller sende meldinger til brukere i andre land for 25 cent per melding. I motsetning til de fleste andre mobiltelefonselskap i USA, betaler kundene til AT&T Wireless kun for tekstmeldinger som de sender. Kunder kan motta ubegrenset med tekstmeldinger uten å belastes for dette.

I tillegg kan neste generasjon GSM/GPRS kunder hos AT&T Wireless bytte mellom ulike nettverk når de er i utlandet, og de kan bruke telefonen til å sende og motta meldinger til og fra brukere i USA og andre land for USD 0.50 per melding. Ønsker du å sende en tekstmelding fra Norge til USA, koster det NOK 1,50 per melding dersom du er Telenor-abonnent.

Til toppen