Nå kan du sikre deg EU-domene

Klart for norske bedrifter, organisasjoner og privatpersoner.

Nå kan du sikre deg EU-domene
Det mangler ikke akkurat på muligheter for norske bedrifter og privatperson til å registrere domenenavn, men nå åpnes det også for registrering under .eu. En betraktning er at muligheten særlig egner seg for norske bedrifter som eksporterer varer og tjenester til EU-land. Bilde:

I fjor høst varslet regjeringen at nordmenn skal få adgang til å registrere oppføringer under det europeiske toppnivådomenet, .eu.

Det er gjennom EØS-avtalen at denne muligheten skulle gis også til Norge, Island og Liechtenstein.

Selv om utvidelsen var klar på det politiske plan, er det først i morgen at det åpnes for registreringer. Fra onsdag kan norske privatpersoner, bedrifter og organisasjoner bestille. Det melder EURid, organet som håndterer .EU.

– Våre årlige undersøkelser viser at .eu blir sett på som en pålitelig og verdifull nettressurs, skriver domeneorganet.

EU-domenet har siden lanseringen i 2005 rukket å bli Europas fjerde største toppnivådomene, og nummer 11. på verdensbasis, ifølge Active 24.

De er blant de EU-akkrediterte domeneregistrarene som fra klokken 10 onsdag morgen introduserer muligheten for å bestille plass under .eu-paraplyen.

Hvorvidt norske borgere vil benytte seg av muligheten i stort monn gjenstår å se. Ifølge Active 24 kan en naturlig sammenligning være å se til Sverige, der det skal være registrert om lag 63.000 .eu-domener.

    Les også: