FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kan du snart kaste kablene

Snart vil USB-kablene bli borte: Her er de første seks produktene for trådløs USB.

24. juli 2007 - 10:04

Nå kommer Wireless USB: De siste dagene har de første seks trådløse USB-produktene blitt godkjent av bransjeforeningen USB Implementers Forum (USB-IF).

Enkelte vil nok klage - her får vi enda en trådløs datastandard. Men trådløs USB skiller seg kraftig fra standarder som Bluetooth og WLAN med en mye høyere båndbredde. Trådløs USB gir samme farten som en kable 480 Mbit i sekundet og man kan ha koblet til opp til 127 enheter samtidig, akkurat slik som med vanlige USB-kabler.

Det har dukket opp trådløse USB-produkter tidligere, men produkter fra leverandører som Belkin har bare brukt frekvenser som er åpne i USA. Men sertifiserte produkter har løst dette - man kan velge frekvenser over et bredt bånd fra 3.4GHz til 4.5GHz.

Trådløs USB vil automatisk koble til utstyr som MP3-spillere, kamera, eksterne harddisker, videokamera og nettverksutstyr, kanskje også mobiltelefoner, til stasjonære og bærbare PCer.

Her er de seks første trådløse USB-produktene, skriver USB IF:

Dell Inspiron 1720 bærbar PC

D-Link DUB-1210 Wireless USB adapter

D-Link DUB-2240 4-port Wireless USB hub

IOGEAR Wireless USB Hub og Adapter

Lenovo T61/T61p bærbar PC

Dlink-adapteret lar PCer uten innebygget trådløs USB kunne kommunisere med slikt utstyr. DUB 1210 (bildet) er en hub ment for å rydde opp: Man kan koble alle sine tradisjonelle USB-enheter med kabel til boksen og sette alt sammen et annet sted i rommet: Huben kobler alt USB-utstyret til PCen.Her kan du lese mer.

Produktene kommer alle i salg i august, hvertfall i USA og så etterhvert i Europa og resten av verden.

USB IF-godkjente produkter garantere en hastighet på 480 Mbit i sekundet på avstander opp til tre meter. På 10 meter må farten komme opp i 110 Mbit for at utstyret skal kunne bære logoen "Certified Wireless USB".

At det kommer et ras av trådløse USB-produkter utover høsten er klart: Både Alereon, Intel, NEC, Realtek og WiQuest lager de nødvendige radiobrikkene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.