BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan du spørre om hvor du er

Telenor og PocketIT har lansert den første "hvor-er"-tjenesten for mobiltelefoner i dag. Men tjenesten er dyr.

19. apr. 2001 - 14:33
Telenor Mobil ASPocket IT

Det er PocketIT gjennom sin hvor.no-tjeneste som rakk å bli først. Selskapet lar deg spørre om hvor du er, og svarer med å opplyse om minibanker, butikker, kaffebarer annet i nærheten. Du kan også få værvarsel. Men det er dyrt, 10 kroner skal PocketIT ha per oppslag..

- Kart er spesielt dyrt å vise, derfor et tjenesten dyr. Vi skal lansere billigere tjenester etterhvert, forteller Pocket IT-sjef Petter Nyborg til digitoday.no. Vi tror blant annet at en tjeneste som varsler deg om når venner er i nærheten vil være svært nyttig, men først må personvernet avklares. Vi tror det er greit, Telia har allerede lansert dette i Sverige, forteller han.

Foreløpig fungerer tjenesten bare for Telenor-kunder, Netcom-kunder må vente, for selskapet er ikke klar med lokaliseringssystemer.

For å kunne bruke systemet må du ha en WAP-telefon, men etterhvert vil også vanlige telefoner ta imot informasjon med tekstmeldinger.

Telenor hevder at selskapet har fokusert sterkt på sikkerheten slik at det bare er mobiltelefon-eieren selv som får vite hvor han/hun er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.