Nå kan du surfe under flyturen

Amerikansk flyselskap tilbyr nå bredbånd til sine flypassasjerer.

Nå kan du surfe under flyturen

Amerikansk flyselskap tilbyr nå bredbånd til sine flypassasjerer.

Flyselskapet American Airlines lanserte onsdag i denne uken en bredbåndstjeneste for kunder på noen av selskapets lengre innlandsruter.

WLAN med vinger

Tjenesten som gjør dette mulig heter «Gogo» og er utviklet av telekom-selskapet AirCell, som har jobbet med løsninger for luftbåren kommunikasjon i over 15 år.

Fly-bredbåndet blir i første rekke introdusert på overfarten mellom New York og byene San Francisco, Los Angeles og Miami.

American Airlines er det første selskapet som tar dette i bruk, men det er ventet at flere andre flyselskaper vil tilby samme eller tilsvarende løsninger i nær fremtid.

Gogo fungerer med håndholdte enheter som støtter kommunikasjon med WLAN, gjennom 802.11 a/b/g-standarden.

Tilgang til internett mens du flyr vil koste 12,95 dollar, eller om lag 70 norske kroner.

Nettjenesten skal være tilgjengelig for passasjerene straks flyet når 10 000 fot.

Selskapene opplyser i en pressemelding at tjenesten gir kundene «full nettilgang», men at mobiltelefoni eller IP-telefoni (voice over IP) ikke er tilgjengelig.

Ytelsen vil variere avhengig av hvor mange personer som er påkoblet tjenesten. Også avstanden mellom flyet og Aircells antenner på bakken vil kunne påvirke hastigheten.

San Francisco Chronicle har testet løsningen, og kan fortelle om hastigheter mellom 500 og 800 Kbps. Den beste hastigheten de målte var 1.3 Mbps, men de opplevde også øyeblikk der hastigheten bare var 100 Kbps.

    Les også:

Til toppen