BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan du ta bedre bilder med mobilen

MMS lar deg sende bilder med mobilen din, men ønsker nok mange et kamera de kan ta bilder med selv. Her er Nokia og SonyEricssons planer:

29. mai 2002 - 14:28

Ericsson har lenge solgt et enkelt kamera som kan hektes på mange av deres mobiltelefoner, men bildene har hatt ganske lav oppløsning.

Nå har Sony og Ericsson sammen laget en nytt kamera som har langt bedre oppløsning på 640 x 480 punkter (tilsvarer en VGA-skjerm). Det nye kameraet ligner på forgjengeren (bildet over)

Kamera kommer i salg om noen uker. Erik Sansmark hos SonyEricsson forteller til digi.no at forhandlerne bestiller for hva de tror blir et ganske heftig salg, til tross for en pris på 1500-1600 kroner.

SonyEricsson Communicam 2.
SonyEricsson Communicam 2.

Communicam 2 kan selv lagre 10 høyoppløselige bilder. Foreløpig fungerer det bare med T68. Dette er ikke tilfeldig for i tillegg til mulighetene for å sende MMS-meldinger med bilder, kan T68 lagre 100 lavoppløselige bilder. Disse kan knytte til telefonnumre slik at når sjefen ringer, ser du at det er han fordi bildet hans står på skjermen.

Du kan også sende bilder med Bluetooth rett til en skriver eller bruke e-post.

Senere i høst kommer de første telefonene med innebygde kamera. Nokia 7650 kommer i august og SonyEricsson P800 kommer "i løpet av tredje kvartal".

Thomas Frøland Juritzen (til venstre) og Jahid Hussain Masud (til høyre) tester ut fremtidens 5G-løsninger i Lyse. Tidligere i vår hadde de en 5G-test på millimeterbåndet sammen med NRK. På bygget bak er blant annet Ice sine 5G millimeterbølge-antenner.
Les også

Lyse og NRK kan ha satt norgesrekord i 5G-fart

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.