FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kan du ta i bruk Fasts nye musikk-deler

Fast-eide Ezmo har nå åpnet sin helt nye gratis-tjeneste som lar venner dele musikk med hverandre. Slik virker den:

8. juni 2007 - 13:40

Ezmo er en ny musikktjeneste som lanseres i dag. Det er et datterselskap av søkemotorselskapet Fast som skal tilby en musikktjeneste som lar brukerne laste opp musikken sin, og dele den med et begrenset antall venner.

digi.no tok en kjapp uformell test av tjenesten for en uke siden, og det kan du lese mer om her.

Frem til nå har tjenesten vært en lukket beta, men fra og med i dag er den åpen for alle som ønsker å prøve den ut.

Det som skiller Ezmo fra andre nettbasserte musikktjenester, er at de har funnet et lite smutthul i lovverket rundt musikk.

Ved å begrense antall venner som kan få høre på din musikk til ti personer, holder de seg innenfor loven. Representanter for musikkbransjen er ikke helt begeistret for ideen, men de har fått sett og testet tjenesten.

digi.no testet løsningen tidligere i juni og var imponert over det enkle systemet. Grensesnittet ser ut som et vanlig musikkprogram, for eksempel iTunes, men imotsetning til iTunes og andre lignene programmer, er Ezmo et rent webbasert grensesnitt. Likevel fungerer reagerer både volumknappen og bytte av låter lynraskt på valgene du gjør.

Ifølge Ezmos kommunikasjonssjef i Ezmo, Ståle Mortensson, heller musikkbransjen til å være mer positive enn negative til tjenesten. Avtalene mellom Ezmo og musikkaktørene er imidlertid ikke helt i boks ennå.

Tjenesten skal være gratis for brukerne, og inntektene skal Ezmo hente fra annonsesalg.

Her finner du Ezmo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.