Nå kan du teste IE10 i Windows 7

Ny testversjon for første gang på mer enn et år.

Nå kan du teste IE10 i Windows 7
Velkomstskjermen i IE10 Release Preview for Windows 7 forteller om blant annet innstillingen for Do Not Track, eller «Ikke spor», som den kalles på norsk av Microsoft. Bilde: digi.no

Microsoft kom i går med den første testversjonen av Internet Explorer 10 til Windows 7 på mer enn et år. Etter at de første testversjonene av Windows 8 ble gjort tilgjengelige, sluttet Microsoft å komme med nye testversjoner av IE10 for Windows 7.

Men nå som IE10 for Windows 8 er klar, har Microsoft kommet med en ny testversjon av IE10 til Windows 7. Denne tilbyr i stor grad det samme som IE10 for Windows 8, inkludert mer maskinvareakselering, bedre sikkerhet og støtte for flere webstandarder. Nettleseren har også støtte for berøringsskjermer.

I kunngjøringen legger Microsoft stor vekt på ytelsen til IE10 i visse tester, hvor nettleseren gjør det godt sammenlignet med Chrome og Firefox. Det er selvfølgelig ikke noe vanskelig å finne tester som hvor én av de andre nettleserne går av med seieren. Det kommer helt an på hvor optimalisert nettleseren er for de enkelte testene.

Microsoft avgjørelse om å aktivere Do Not Track-signalet (DNT) som standard i IE10 har fått en del kritikk fra forskjellig hold. Kritikerne mener at DNT-signalet ikke representerer brukernes ønske dersom det ikke er brukeren selv som har skrudd det på. DNT-spesifikasjonen er ikke standardisert ennå, og det er ikke klart hva som vil stå i en den endelige utgaven. Men Microsoft er den eneste aktøren som har valgt å aktivere signalet som standard.

I Windows 7-utgaven vil brukerne bli gitt beskjed om Do Not Track-innstillingen fra velkomstsiden som vises første gang nettleseren kjøres. De vil da få beskjed om hvordan de kan skru av signalet.

Internet Explorer 10 Release Preview for Windows 7 kan lastes ned fra denne siden. Nettleseren støttes også av Windows Server 2008 R2.

Microsoft har ikke oppgitt noen dato for når den endelige utgaven av IE10 for Windows 7 kan ventes.

    Les også: