Nå kan du teste iFinger

Det norsk-eide selskapet iFinger har lansert sin nettbutikk. Nå kan du laste ned elektroniske oppslagsverk og produkter fra verdens ledende forlag basert på norsk teknologi.

iFinger har utviklet en programvare som gir direkte tilgang til strukturerte informasjonsdatabaser (slik som leksikon, ordbøker og andre oppslagsverk) både online og offline. Målet for selskapet er å etablere en global standard for direkte tilgang til elektroniske oppslagsverk via iFinger-programvaren.

Nå kan du laste ned de første iFinger-produktene fra deres nettbutikk. Foreløpig lanseres elektroniske oppslagsverk og ordbøker fra britiske Oxford University Press, norske Kunnskapsforlaget, og tyske Ernst Klett Verlag, men nye produkter fra disse, og flere andre anerkjente forlag, vil fortløpende bli tilgjengelig på nettstedet.

På iFingers nettsted kan man også laste ned et gratis prøveprodukt, forteller redaktør Helene Falch Fladmark. Denne fungerer i ti dager, og man kan bare laste det ned én gang. Dersom man bestemmer seg for å kjøpe produktet, kan man bare betale - da behøver man ikke å laste det ned på nytt.

- Nettbutikken har vært åpen i en måneds tid, og nesten 1000 personer har lastet ned prøveproduktet, sier Fladmark. Til sammen regner hun med at det nå er rundt 5000 iFinger-brukere, og snart er selskapet igang med markedsføringen.

Man kan kjøpe iFinger-produkter gjennom flere kanaler, nettbutikken er bare en av dem. Det er, ifølge Fladmark, forlagene de har inngått avtale med, som er ansvarlig for promoteringen av sine iFinger-produkter. For eksempel er det Oxford som står for markedsføringen av sine iFinger-oppslagsverk.

- Dette er fordi Oxford har et sterkt merkenavn, mens vi er små og nye. Det er bedre at de selv markedsfører disse produktene, mener Fladmark. Det samme gjelder i Norge med Kunnskapsforlaget, og i Tyskland med Klett.

På nettbutikken står det en oversikt over de produktene man kan kjøpe, det står hva de koster (pris oppgitt i pund, euro, dollar, franc og tyske mark, men ikke norske kroner), og det står hvor lang tid det vil ta å laste ned produktet. Vanligvis tar dette mellom 12 og 45 minutter på et 56,6 KB modem.

Fladmark forteller også at iFinger nå jobber med neste versjon, som skal være klar rett over nyttår. Nå fungerer iFinger kun på Explorer, mens den oppdaterte versjonen skal kunne leses i både Netscape og Opera i tillegg. Samtidig skal det gjøres tydeligere for brukeren at iFinger-vinduet enkelt skal kunne flyttes fra å ligge oppå teksten (som ifølge digitoday.nos test-panel bestående av undertegnede, var et litt irriterende moment) til å ligge ved siden av selve teksten.

Ellers må testpanelet meddele at oppslagsverk levert på iFinger-vis er meget nyttig og tidsbesparende. I steden for å hente den gamle ordboken ut fra skuffen, myse mot sidene og slå opp engelske gloser man ikke pugget godt nok på skolen, kan man bare la markøren gli over ordet på skjermen og vips, så har man forklaringen.

Er du nysgjerrig på hvordan programvaren fungerer får du en kort og grei demonstrasjon på iFingers nettsider.

Til toppen