Nå kan du teste neste Opera for mobilen

Den neste utgaven av Opera Mobile er nå tilgjengelig i en offentlig betaversjon.

Nå kan du teste neste Opera for mobilen

Den neste utgaven av Opera Mobile er nå tilgjengelig i en offentlig betaversjon.

Opera Software kunngjorde i dag at den første offentlige betaversjonen av Opera Mobile 9.5 er tilgjengelig i en offentlig betautgave. Denne utgaven inkluderer en rekke nyhet, både i brukergrensesnittet og egenskaper som nok mer er til glede for utviklere enn vanlige brukere.

    Les også:

Som vanlig lover Opera Software at nettleseren skal være raskere å bruke enn forgjengeren. Brukergrensesnittet skal nå være designet på nytt, slik at det framstår renere og mer intuitivt.

I likhet med Opera Mini, viser Opera Mobile 9.5 beta 1 websidene i full størrelsen som standard. Deretter kan brukerne panorere og zoome seg inn til det ønskede innholdet.

Den nye versjonen skal dessuten ha bedre støtte for webstandarder. Den greier likevel ikke Acid 2-testen ennå, selv om den er basert på den nyeste layoutmotoren til Opera, Presto 2.1.

Nettleseren støtter nå også enkel lagring av websider og bilder.

Hoveddelene i brukergrensesnittet til Opera Mobile 9.5 beta 1
Hoveddelene i brukergrensesnittet til Opera Mobile 9.5 beta 1

Den nye nettleseren skal også ha støtte for Opera Dragonfly, Opera Softwares utviklingsverktøy. Den lar utviklere debugge JavaScript, inspisere CSS og DOM, samt se på feil gjennom Remote debug-funksjonen.

En mer komplett gjennomgang av nyhetene finnes på denne siden.

Alt tyder på at det vil komme flere betaversjoner etter hvert. Opera Software skriver at det da skal inkluderes støtte for Opera Widgets, synkroniseringstjenesten Opera Link og offline-funksjonaliteten som tilbys gjennom Gears.

Dagens betaversjon, som kan lastes ned her, er kun tilgjengelig for Windows Mobile på enheter med berøringsfølsom skjerm. Senere betautgaver skal også ha støtte for Symbian OS.

Opera Mobile 9.5 skal, når den blir lansert, kun være tilgjengelig mot betaling.

    Les også:

Til toppen