Nå kan du teste neste Photoshop

Adobe klar med offentlig betaversjon.

Nå kan du teste neste Photoshop
Videoredigering med tidslinje er blant nyhetene som kommer i Photoshop CS6. Bilde: Adobe YouTube-video

Adobe kunngjorde i går at selskapet har gitt ut en offentlig tilgjengelig betaversjon av Photoshop CS6, som er den neste utgaven av bilderedigeringsprogrammet. Ifølge MacWorld har Adobe bare én gang tidligere gjort en betaversjon av Photoshop tilgjengelig for alle.

Photoshop CS6 blir den første nye versjonen av Photoshop siden CS5 ble lansert i april 2010. Den nye betaversjonen inkluderer både nyheter og forbedringer på en rekke områder.

Brukergrensesnittet skal være modernisert og det loves at ting skal gå betydelig raskere ved hjelp av blant annet bedre utnyttelse av pc-ens grafikkprosessor.

Mye av den eksisterende funksjonaliteten skal være forbedret, for eksempel beskjæring og håndteringen av tekst og 3D-objekter.

Samtidig har det blitt innført helt ny funksjonalitet, slik som Content Aware Move, hvor man kan velge ut et objekt i et bilde og flytte det til et annet sted i bildet. Programvaren sørger for å tette igjen «hullet» i bildet med en passende bakgrunn.

Photoshop CS6 har også fått støtte for videoredigering.

Videoen nedenfor inneholder en langt fra objektiv, men samtidig ganske underholdende presentasjon av noen av nyhetene. MacWorld har en gjennomgang av en del andre på denne siden.

Den nye betaversjonen kan lastes ned via denne siden til Windows og Mac.

    Les også: