MICROSOFT SQL SERVER

Nå kan du teste neste SQL Server i Linux

Microsoft har et stort behov for å uttrykke sin kjærlighet til Linux for tiden. Også når det gjelder SQL Server.
Microsoft har et stort behov for å uttrykke sin kjærlighet til Linux for tiden. Også når det gjelder SQL Server. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. nov. 2016 - 11:19

Microsoft kom i går med den første offentlig tilgjengelige testversjoner av SQL Server v.Next for Linux og Docker. Med Docker-støtten kan den også kjøres i macOS. I tillegg er den selvfølgelig tilgjengelig for Windows og som en virtuell maskin for Azure. 

SQL Server har til nå kun vært tilgjengelig for Windows, i motsetning til de fleste andre databasesystemer. Dette har nødvendigvis ført til at SQL Server ikke har vært et aktuelt alternativ for mange kunder.

– Dette representerer et stort skritt på veien mot å gjøre SQL Server til den foretrukne plattformen på tvers av operativsystemer, utviklingsspråk, datatyper, i det lokale datasenteret og i nettskyen, skriver Microsoft i et blogginnlegg

All den viktigste funksjonaliteten i relasjonsdatabasemotoren skal nå være tilgjengelig også i Linux-versjonen, som er tilgjengelig i pakkebrønner for Red Hat Enterprise Linux 7.2 og Ubuntu 16.04. Også SUSE Linux Enterprise Server v12 SP2 skal støttes om ikke så lenge. 

Har vært kjent lenge: Microsofts SQL Server kommer til Linux

Maskinlæring

Microsoft opplyser at selskapet også har inkludert betydelig forbedringer til R Services i SQL Server 2016, inkludert et sett med maskinlæringsfunksjoner som Microsoft også bruker internt. Dette skal gi systemet bedre skaleringsevner og hastighet, spesielt i forbindelse med behandling av store mengder tekstdata eller ikke-numeriske data med mange dimensjoner. Eksempelmaler er tilgjengelige her.

Konsistent programmeringsmodell

Microsoft kom i går også med den første servicepakken (SP1) til SQL Server 2016. Den viktigste nyheten denne bringer med seg, er at det heretter vil være mulig å kjøre de samme applikasjonene på tvers av Enterprise-, Standard- og Express-utgavene av SQL Server 2016, selv om de tar i bruk avansert funksjonalitet innen blant annet minnedatabaser og analyse. 

– Du kan bruke disse avanserte funksjonene i Standard Edition og ta steget opp til Enterprise for oppgavekritisk ytelse, skalerbarhet og tilgjengelighet, uten å måtte skrive om applikasjoner, lover Microsoft.

Selskapets JDBC Connector (Java Database Connectivity) har nå blitt utgitt som åpen kildekode. En oppdatert ODPC for PHP-driver og en ny ODBC for Linux Connector skal ifølge Microsoft gjør det mye enklere for utviklere å jobber med Microsofts SQL-baserte teknologier.

Les også: Microsoft blir medlem av Linux Foundation og ønsker Google velkommen til .NET Foundation

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.