MICROSOFT SQL SERVER

Nå kan du teste neste SQL Server i Linux

Microsoft har et stort behov for å uttrykke sin kjærlighet til Linux for tiden. Også når det gjelder SQL Server.
Microsoft har et stort behov for å uttrykke sin kjærlighet til Linux for tiden. Også når det gjelder SQL Server. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. nov. 2016 - 11:19

Microsoft kom i går med den første offentlig tilgjengelige testversjoner av SQL Server v.Next for Linux og Docker. Med Docker-støtten kan den også kjøres i macOS. I tillegg er den selvfølgelig tilgjengelig for Windows og som en virtuell maskin for Azure. 

SQL Server har til nå kun vært tilgjengelig for Windows, i motsetning til de fleste andre databasesystemer. Dette har nødvendigvis ført til at SQL Server ikke har vært et aktuelt alternativ for mange kunder.

– Dette representerer et stort skritt på veien mot å gjøre SQL Server til den foretrukne plattformen på tvers av operativsystemer, utviklingsspråk, datatyper, i det lokale datasenteret og i nettskyen, skriver Microsoft i et blogginnlegg

All den viktigste funksjonaliteten i relasjonsdatabasemotoren skal nå være tilgjengelig også i Linux-versjonen, som er tilgjengelig i pakkebrønner for Red Hat Enterprise Linux 7.2 og Ubuntu 16.04. Også SUSE Linux Enterprise Server v12 SP2 skal støttes om ikke så lenge. 

Har vært kjent lenge: Microsofts SQL Server kommer til Linux

Maskinlæring

Microsoft opplyser at selskapet også har inkludert betydelig forbedringer til R Services i SQL Server 2016, inkludert et sett med maskinlæringsfunksjoner som Microsoft også bruker internt. Dette skal gi systemet bedre skaleringsevner og hastighet, spesielt i forbindelse med behandling av store mengder tekstdata eller ikke-numeriske data med mange dimensjoner. Eksempelmaler er tilgjengelige her.

Konsistent programmeringsmodell

Microsoft kom i går også med den første servicepakken (SP1) til SQL Server 2016. Den viktigste nyheten denne bringer med seg, er at det heretter vil være mulig å kjøre de samme applikasjonene på tvers av Enterprise-, Standard- og Express-utgavene av SQL Server 2016, selv om de tar i bruk avansert funksjonalitet innen blant annet minnedatabaser og analyse. 

– Du kan bruke disse avanserte funksjonene i Standard Edition og ta steget opp til Enterprise for oppgavekritisk ytelse, skalerbarhet og tilgjengelighet, uten å måtte skrive om applikasjoner, lover Microsoft.

Selskapets JDBC Connector (Java Database Connectivity) har nå blitt utgitt som åpen kildekode. En oppdatert ODPC for PHP-driver og en ny ODBC for Linux Connector skal ifølge Microsoft gjør det mye enklere for utviklere å jobber med Microsofts SQL-baserte teknologier.

Les også: Microsoft blir medlem av Linux Foundation og ønsker Google velkommen til .NET Foundation

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.