Nå kan du teste Silverlight på Linux

Åpen kildekode-utgaven av Silverlight er klar for betatesting.

Nå kan du teste Silverlight på Linux

Åpen kildekode-utgaven av Silverlight er klar for betatesting.

Et drøyt år etter at Microsoft lanserte den første utgaven av Silverlight-teknologien til Windows og Mac, har Mono-prosjektet kommet med en betautgave av Moonlight 1.0, som skal gi åpen kildekodebasert Silverlight-støtte til Linux.

Mono-prosjektet med Miguel de Icaza i spissen kunngjorde allerede i mai i fjor at det ønsket å lage en Silverlight-implementering for Linux. de Icaza er formelt ansatt i Novell.

I et blogginnlegg i forrige uke skriver de Icaza at en betaversjon av Moonlight 1.0 er nært forestående. Den kan nå lastes ned fra denne siden. Denne versjonen skal være kompatibel med Silverlight 1.0 og vil distribueres til både 32- og 64-bits Linux. I tillegg vil kildekoden være tilgjengelig.

Moonlight utvikles for å fungere med Firefox.

de Icaza skriver videre at gruppen som har laget selve motoren i Moonlight nå har flyttet fokus over på Moonlight 2.0, som skal inkludere nyhetene i Silverlight 2.0, som ble lansert i oktober.

Ifølge veikartet for Moonlight skal det slippes en alfaversjon av Moonlight 2.0 i mars 2009. Denne skal blant annet ha en Silverlight 2.0-kompatibel motor med støtte for blant annet Deep Zoom og rammeverk for kontroller og layout, samt Microsoft Media Pack 2.0 for avspilling av video og lyd.

    Les også:

Til toppen