Nå kan du teste utvidelser i Chrome

Men foreløpig bare for spesielt interesserte.

Nå kan du teste utvidelser i Chrome

Men foreløpig bare for spesielt interesserte.

Google har lenge lovet at Chrome-nettleseren skal få støtte for utvidelser, tilsvarende det Firefox har hatt mye suksess med. Nå har det kommet en testversjon av Chrome som støtter utvidelser. Den anses dog ikke for å være mer stabil enn at brukeren må skru den på manuelt for hver gang nettleseren starter.

Den nye testversjonen, 2.0.180, er bare tilgjengelig for brukere som har valgt Googles «Developer preview channel» for oppdateringer av Chrome. Informasjon om hvordan man får tilgang til dette, finnes på denne siden.

Når man først har Chrome 2.0.180 installert, må nettleseren startes med kommandoen chrome --enable-extensions for at støtten for utvidelser skal aktiveres.

Det har vært mulig å få Chrome til å laste utvidelser også i tidligere testversjoner, men ifølge Chromium-prosjektets Aaron Boodman, er det først nå at det har begynt å kunne brukes til noe nyttig. Dette inkluderer å legge til små utvidelser av brukergrensesnittet i Chrome. Dessuten har noen av programmeringsgrensesnittene begynt å komme på plass.

Chromium-prosjektet, som utvikler koden Google bruker i Chrome, oppfordrer på denne siden alle til å prøve å lage egne utvidelser til Chrome. Det skal være temmelig enkelt å komme i gang.

Foreløpig er utvalget av tilgjengelige utvidelser svært begrenset. På denne siden finnes det noe få som man kan teste.

Utvidelse til Google Chrome som viser antallet nye e-post i brukeren Gmail-konto.
Utvidelse til Google Chrome som viser antallet nye e-post i brukeren Gmail-konto.
Til toppen