PERSONVERN

Nå kan du være anonym i Googles karttjeneste

Snart kan du surfe anonymt i kart-appen til Google.
Snart kan du surfe anonymt i kart-appen til Google. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
2. okt. 2019 - 13:40

Brukerne av Googles apper skal få større kontroll over egne data, opplyser den amerikanske IT-giganten.

Bruk av stemmen til å slette data og skjult modus i kartet er noen av endringene Google nå lanserer. Når du slår på inkognitomodus i kart-appen, blir ikke aktiviteten lagret, opplyser Google i en bloggpost.

Google bruker vanligvis denne informasjonen for å tilpasse kartopplevelsen din.

– Du kan enkelt slå på inkognitomodus ved å velge den fra menyen som vises når du trykker på profilbildet ditt. Du kan når som helst slå det av for å gå tilbake til en personlig opplevelse med restaurantanbefalinger, informasjon om pendlingen og andre skreddersydde funksjoner til deg, heter det i innlegget.

Inkognitomodus ble lansert i nettleseren Chrome i 2008. Modusen ble gjort tilgjengelig i YouTube tidligere i år, og blir nå å finne i Maps. Funksjonen blir tilgjengelig for Android denne måneden og for iOS-brukere senere. I tillegg blir autoslettingen av data i YouTube utvidet, opplyser teknologiselskapet.

Google-brukerne får også mulighet til å slette såkalt Assistant-data ved å bruke stemmen og si for eksempel «OK Google, slett alt jeg sa i forrige uke». Denne funksjonen kommer på engelsk neste uke, og blir tilgjengelig på norsk i november. 

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.