RESULTATERFINANS

Nå kan Ementor endelig juble

Ementor-sjef Jo Lunder legger nå tall på bordet som viser at oppkjøp og stordrift fungerer.

1. feb. 2007 - 08:46

Ementor er en av Norges største IT-selskaper. Etter mange år med store problemer er selskapet på god vei tilbake.

Driftsresultatet endte på 148 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Det er nesten en tredobling i forhold til samme periode i fjor.

Selv om overskuddet øker kraftig, er det fortsatt et godt stykke igjen til IT-konsernet blir en pengemaskin. Av en omsetning på 4,2 milliarder kroner, ble selskapet sittende igjen med et overskudd før skatt på 135 millioner kroner. Det gir en resultatmargin på 3,2 prosent.

- Resultatet for fjerde kvartal beviser at konsernet har klart å holde fokus på kunder og markedet til tross for de interne prosessene som man har vært gjennom. Jeg er svært fornøyd med at kostnadsbesparelsene vi varslet i forrige kvartal allerede har fått synlig effekt og jeg er trygg på at vi har en god fart inn i 2007, sier Jo Lunder, konsernsjef i Ementor.

Overskuddet i den norske delen av IT-konsernet endte på 35,6 millioner kroner. Tilsvarende tall for samme kvartal året før var 12,0 millioner kroner.

I 2006 fusjonerte norske Ementor med danske Topnordic og svenske Atea. Totalt for året omsatte Ementor for 12,8 milliarder kroner i 2006.

- Sammenslåingen av Ementor, Topnordic og Atea skapte Europas tredje største IT-infrastrukturselskap og har gitt oss muligheten til å være en totalleverandør innenfor IT-infrastruktur for våre kunder, sier Jo Lunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.