KUNSTIG INTELLIGENS

Nå kan en AI fullføre koden din

Github og Open AI har sammen laget en kunstig intelligens som kan fullføre koden for deg.

GitHub og OpenAI har sammen laget en kunstig intelligens som kan fullføre koden for deg.
GitHub og OpenAI har sammen laget en kunstig intelligens som kan fullføre koden for deg. Illustrasjonsfoto: Colourbox
1. juli 2021 - 05:00

 Microsofts milliardinvestering i Open AI viser sine første resultater med en kunstig intelligens utviklet av Github og Open AI. Den kunstige intelligensen heter Copilot og er et kodeverktøy som bruker AI til å fullføre kode, skriver The Verge.

Copilot er riktignok ikke den første kunstige intelligensen som hjelper til med å kode. Fra før av finnes allerede tjenesten Kite.

Tolker tidligere kode

Copilot leser det du koder og følger med på funksjoner du har laget tidligere. Basert på dette genererer den kodeforslag som også inkluderer unike funksjoner fra tidligere i koden. Github skriver på sine egne nettsider at de er mer enn autoutfylling. Copilot ser på konteksten og ikke bare gjetter blindt om hva det er vanligst å skrive i neste runde.

Github fjernet onsdag kode som viste hvordan Exchange-sårbarhetene ProxyLogon fungerer.
Les også

Github får kritikk for å ha fjernet oppskrift på Exchange-sårbarhet

Den andre programmereren i rommet

Den kunstige intelligensen er laget, som navnet tilsier, for å være kopilot til programmereren. Og GitHub ser på Copilot som en videre utvikling av par-programmering – der to programmerere jobber på samme prosjekt for å oppdage hverandres feil. Ideen bak Copilot er at den skal ta over rollen som en av de to programmererne. Copilot er skrevet for å leve direkte i Visual Studio Code-programmet til Microsoft.

Fungerer med flere språk

Github skriver i en bloggpost at Copilot vil fungere med en rekke programmeringsspråk og at Github har jobbet med en mengde datasett for å trene programmet. Forhåndsvisningsversjonen som er ute nå, vil derimot være begrenset til Python, Javascript, Typescript, Ruby og Go.

Kommer med API

Teknologidirektør Greg Brockman i Open AI under TechCrunch Disrupt 2019 <i>Foto:  Steve Jennings (Lisensert under CC BY 2.0)</i>
Teknologidirektør Greg Brockman i Open AI under TechCrunch Disrupt 2019 Foto:  Steve Jennings (Lisensert under CC BY 2.0)

Selve programmet er bygget på en ny algoritme som heter Open AI Codex, som er basert på Open AIs allerede eksisterende språk-AI GTP-3. Den var laget for å kunne gi alternativer som du kunne velge kode fra. Til CNBC forteller teknologidirektør Greg Brockman i Open AI  at de ser på det som en etterkommer av GPT-3 og ikke lenger kun en læringshjelp for programmerere.  

Til The Verge forteller Open AI at Open Ai Codex etter hvert vil bli tilgjengelig med en API, slik at flere kan benytte seg av teknologien.

Copilot er foreløpig kun i teknisk forhåndsvisning, og man må melde seg på liste for å kunne bli invitert til å teste programmet. Vi vet ennå ikke når versjonen blir klar for åpen nedlastning.  

Github-sjef Nat Friedman hadde en rekke spennende nyheter å komme med da han åpnet årets virtuelle Github Satellite-konferanse.
Les også

Github får innebygget Visual Studio-basert IDE rett i nettleseren

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.