CHROMECAST

Nå kan Google Meet-møter overføres med Chromecast

Få det opp på den store skjermen.

Det er fortsatt stor konkurranse i videomøte-markedet, og flere aktører kommer jevnlig med ny funksjonalitet, blant annet støtte for enda flere samtidige videostrømmer på skjermen.
Det er fortsatt stor konkurranse i videomøte-markedet, og flere aktører kommer jevnlig med ny funksjonalitet, blant annet støtte for enda flere samtidige videostrømmer på skjermen. Skjermbilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2020 - 13:33

Google startet i tirsdag denne uken å rulle ut en ny funksjon til selskapets videomøtetjenester, Meet, nemlig støtte for Chromecast. Dette betyr at hver enkelt bruker kan velge å se og eventuelt høre møtet for eksempel med en stor tv, framfor på en mindre PC-skjerm. 

I alle fall foreløpig er det kun i webutgaven av Meet at dette fungerer, og kun i nettlesere som støtter Chromecast. Det bør i alle fall fungere i Chromium-baserte nettlesere. 

«Castingen» kan startes allerede før man går inn i møtet, men også underveis i møtet. <i>Skjermbilde: Digi.no</i>
«Castingen» kan startes allerede før man går inn i møtet, men også underveis i møtet. Skjermbilde: Digi.no

Selv om man kan se hele videomøtet på tv-en, så må man selv bruke et kamera og mikrofon som er koblet til PC-en, dersom man selv ønsker å delta i møtet.

Ikke ferdig utrullet

Digi.no har testet Chromecast direkte fra Meet med både en vanlig Gmail-konto og en G Suite-konto. Funksjonen var kun tilgjengelig med den førstnevnte, men sannsynligvis blir det også mulig med G Suite-kontoen om kort tid, da det kan ta noen dager før funksjonen er rulle ut til alle.

Chromium-baserte nettlesere kan fra før overføre både nettleserfaner, hele skrivebordet eller enkeltfiler til Chromecast, så i praksis åpner ikke dette for annet nytt enn en mer direkte tilgang til funksjonen. 

Generativ KI vil etter hvert endre ganske drastisk på søkeopplevelsen i Google.
Les også

Massiv KI-satsing: Slik vil Google-søkingen din endres

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.