CHROMECAST

Nå kan Google Meet-møter overføres med Chromecast

Få det opp på den store skjermen.

Det er fortsatt stor konkurranse i videomøte-markedet, og flere aktører kommer jevnlig med ny funksjonalitet, blant annet støtte for enda flere samtidige videostrømmer på skjermen.
Det er fortsatt stor konkurranse i videomøte-markedet, og flere aktører kommer jevnlig med ny funksjonalitet, blant annet støtte for enda flere samtidige videostrømmer på skjermen. Skjermbilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2020 - 13:33

Google startet i tirsdag denne uken å rulle ut en ny funksjon til selskapets videomøtetjenester, Meet, nemlig støtte for Chromecast. Dette betyr at hver enkelt bruker kan velge å se og eventuelt høre møtet for eksempel med en stor tv, framfor på en mindre PC-skjerm. 

I alle fall foreløpig er det kun i webutgaven av Meet at dette fungerer, og kun i nettlesere som støtter Chromecast. Det bør i alle fall fungere i Chromium-baserte nettlesere. 

Knapp for å starte «casting» av Google Meet-møter.
«Castingen» kan startes allerede før man går inn i møtet, men også underveis i møtet. Skjermbilde: Digi.no

Selv om man kan se hele videomøtet på tv-en, så må man selv bruke et kamera og mikrofon som er koblet til PC-en, dersom man selv ønsker å delta i møtet.

Ikke ferdig utrullet

Digi.no har testet Chromecast direkte fra Meet med både en vanlig Gmail-konto og en G Suite-konto. Funksjonen var kun tilgjengelig med den førstnevnte, men sannsynligvis blir det også mulig med G Suite-kontoen om kort tid, da det kan ta noen dager før funksjonen er rulle ut til alle.

Chromium-baserte nettlesere kan fra før overføre både nettleserfaner, hele skrivebordet eller enkeltfiler til Chromecast, så i praksis åpner ikke dette for annet nytt enn en mer direkte tilgang til funksjonen. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.