FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kan Moonlight 2.0 testes

Har allerede bygget inn Silverlight 3.0-funksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mai 2009 - 08:28

Den første testutgaven av Moonlight 2.0, åpen kildekodeimplementeringen av Microsofts Silverlight-teknologi, ble gjort tilgjengelig denne uken som en plugin til Firefox på Linux. Det dreier seg i praksis om en alfaversjon.

I et blogginnlegg skriver prosjektleder Miguel de Icaza at testversjonen ikke har all Silverlight 2.0-funksjonaliteten på plass, men at man nærmer seg. Dette bety at testversjonen blant annet ikke er i stand til å bestå hele Silverlight GUI 2.0-testpakken som Microsoft har levert, og at man vil kunne oppleve feil på ulike nettsteder.

Testversjonen inkluderer støtte for sikkerhetsfunksjonaliteten CoreCLR Sandbox. Det at denne tidligere ikke har vært støttet av Mono-implementasjonen av .NET, har forsinket utgivelsen av Moonlight 2.0-testutgaven, men skal nå være på plass. Testutgaven skulle etter den opprinnelige planen ha blitt utgitt i mars.

Moonlight-prosjektet har også kommet til at det er enklere å ta med en del Silverlight 3.0-funksjonalitet allerede i denne versjonen, selv om Silverlight 3.0 trolig ikke blir lansert før mot slutten av året.

Dette inkluderer blant annet kjøring av Silverlight-applikasjoner på utsiden av nettleseren.

I februar i år sa de Icaza at Moonlight til enhver tid vil ligge omtrent seks måneder bak Microsofts Silverlight-utgivelser. Moonlight 2.0 skal etter den opprinnelige planen bli lansert i november i år. Omtrent samtidig skal en forhåndsvisning av Moonlight 3.0 være klar.

Testversjonen av Moonlight 2.0 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.