BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan også serverutgaven testes

Windows Server 8 Beta handler om bedre virtualisering og nettskystøtte.

Det er ikke sikkert at neste Windows Server-utgave vil hete "Windows Server 8". Det dreier seg forsatt om en kodenavn.
Det er ikke sikkert at neste Windows Server-utgave vil hete "Windows Server 8". Det dreier seg forsatt om en kodenavn.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 2012 - 11:30

Betaversjonen av Windows Server 8 ble gjort tilgjengelig i går, dagens etter at en tilsvarende versjon av klientoperativsystemet ble presentert.

Dette er den andre testversjonen som gjøres tilgjengelig for almenheten. Den forrige kom i september i fjor.

Microsoft legger i presentasjonene særlig vekt på forbedringene som skal være gjort innen virtualisering og nettskybruk. Dette skal gi bedre dynamikk, tilgjengelighet og kostnadseffektivitet for brukerne.

Sentralt i dette er en ny utgave av hypervisoren Hyper-V, som med nettverksvirtualisering gjør det mulig å opprette virtuelle nettverk for blant annet ulike forretningsenheter eller kunder, som deler den samme fysiske infrastrukturen. Det skal være mulig å flytte virtuelle maskiner og servere rundt uten å miste nettverkstildelinger.

Den nye Hyper-V-utgaven har støtte for langt flere minne- og prosessorressurser enn tidligere. Dette åpner for at minnemengden og antallet virtuelle prosessorer per virtuelle maskin, også er økt betydelig.

Det loves at høy tilgjengelighet og katastrofegjenoppretting i større grad enn tidligere kan oppnås gjennom programvare, noe som skal kunne åpne for bruk av billigere maskinvare.

PowerShell

På administrasjonssiden legges stadig mer vekt på tekstkommendoer. Som tidligere omtalt, er det grafiske brukergrensesnittet frivillig å bruke i Windows Server 8. En ny versjon av Windows PowerShell inkluderer nå 2300 ferdige «commandlets» og skal kunne brukes til å automatisere alt man kan gjøre manuelt i det grafiske brukergrensesnittet.

En ny versjon av webserveren IIS tilby bedre sikkerhetsisolasjon og ressurs-sandkassing mellom applikasjoner, i tillegg til støtte for websockets og mulighet til å være vert for betydelig flere nettsteder enn tidligere.

Betautgaven kan lastes ned her, sammen med mer informasjon om produktet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.