Nå kan Opera Turbo testes på mobilen

Ny versjon av Opera Mobile klar for offentlig betatesting.

Nå kan Opera Turbo testes på mobilen

Ny versjon av Opera Mobile klar for offentlig betatesting.

Opera Software kunngjorde i dag at selskapet har gjort tilgjengelig en betaversjon av den kommende Opera Mobile 9.7. Opera Mobile tilbys vanligvis mot betaling eller forhåndsinstallert på mobiltelefoner.

Betaversjonen er derimot fritt tilgjengelig og inkluderer nå støtte for Opera Turbo, en løsning som sørger for at deler av innholdet analyseres og komprimeres før det sendes over nettet til nettleseren. For mobilbrukere betyr dette av datamengden som må sendes over mobilnettet kan reduseres betydelig, noe som kan være fordelaktig dersom man har en treg Internett-forbindelse eller derfor man har begrensninger i abonnementet som er knyttet til datamengden man laster ned. Men løsningen skal også redusere behovet for beregninger som må gjøres av mobiltelefonen for å vise siden.

Også den kommende pc-nettleseren Opera 10 har støtte for Opera Turbo.

Oversikt over widgets i Opera Mobile 9.7 beta.
Oversikt over widgets i Opera Mobile 9.7 beta.

Opera Mobile 9.7 tar også i bruk presentasjonsmotoren Presto 2.2, den samme som skal brukes i Opera 10. Med denne lover Opera Software raskere lasting av websider og generelt bedre ytelse.

Den kommende versjonen av mobilnettleseren får også støtte for Opera Widgets, små webstandard-baserte programmer som skal kunne gi raskere tilgang til nettbaserte tjenester og annen informasjon. Med nettleseren følger widgetene GeoQuiz, Twitter, Bubbles, MyStatus og Google Translate-

Betaversjonen av Opera Mobile 9.7 er foreløpig bare tilgjengelig for Windows Mobile-baserte mobiler og kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Til toppen