BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan utviklere teste Microsofts SQL Azure

Åpner for blant annet PHP-applikasjoner med databasen i nettskyen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2009 - 08:28

Microsoft kunngjorde denne uken at selskapet har åpnet for fri utprøving av en ikke helt ferdig utgave (CTP - Community Technology Preview) av selskapets SQL Azure Database, som er en nettskybasert databasetjeneste som bygger på selskapets SQL Server-teknologi.

Microsoft SQL Azure Database vil bli offisielt lansert i november og skal tilbys i to utgaver, Web Edition som inkluderer opptil 1 gigabyte med relasjonsdata, og Business Edition som vil inkludere opptil 10 gigabyte med data. Månedsprisen vil henholdsvis være 10 og 100 dollar per måned.

Dette skriver Microsofts David Robinson i et blogginnlegg.

Microsoft har også kommet med en CTP-utgave av SQL Server Driver for PHP 1.1, som gjør det mulig for utviklere å lage PHP-applikasjoner med støtte for SQL Azure. Driveren skal ha støtte for PHP version 5.3, UTF-8, samt alle versjoner av SQL Server 2005 og SQL Server 2008.

CTP-utgaven av Azure SQL Database vil være tilgjengelig fram til det endelige produktet lanseres. I tillegg til PHP, kan SQL Azure Database aksesseres gjennom programmeringsgrensesnitt som ODBC, OLE DB og ADO.Net.

SQL Azure Database er en del av Microsofts mer omfattende Windows Azure-plattform.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.