DESKTOP BRIDGE

Nå kan vanlige Windows-programmer lastes ned fra Windows Store

Flere fordeler, opplyser Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 2016 - 10:19

Microsoft kunngjorde denne uken at de første Windows-appene som er basert på vanlig Windows-programvare, nå er tilgjengelig i Windows Store for Windows 10.

Konverteringen er gjort med teknologien Desktop Bridge, som Microsoft introduserte tidligere i år. Tester som Microsoft har gjort, viser at omtrent halvparten av .Net- og Win32-programvaren kan konverteres direkte, uten at det er nødvendig å gjøre noen endringer i originalen. 10 til 20 prosent har behov for små endringer. 

I tillegg til nedlasting og oppdatering via Windows Store, kan programvaren ta i bruk programmeringsgrensesnitt som bare tilbys som en del av Universal Windows Platform (UWP), slik som Live Tiles og Cortana-integrasjon. Men dette krever koding.

Bakgrunn: Slik blir vanlige Windows-programmer «universelle»

Kun for pc-er

Disse appene støttes kun av enheter med Windows 10 Anniversary Update. Men Microsoft håper at mange av dem som etter hvert tilbyr Windows-programvare på denne måten, vil gjøre programvaren om til virkelige UWP-apper som kan kjøres også plattformer som Windows 10 Mobile og Xbox.

De første Windows-programmene som har blitt konvertert på denne måten, er Evernote, Arduino IDE, doubleTwist, PhotoScape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotics Kit, Relab, SQL Pro, Voya Media, Predicted Desire og korAccount. De skal gjøres tilgjengelig i Windows Store i løpet av noen dager.

Også selve konverteringsverktøyet tilbys nå fra Windows Store.

Microsoft opplyser at selskapet har inngått partnerskap med Flexera Software, FireGiant og Caphyon, som alle leverer mye brukte installasjonsverktøy for tradisjonell Windows-programvare, henholdsvis InstallShield, WiX og Advanced Installer. Disse selskapene tilbyr nå støtte for Desktop Bridge gjennom oppdaterte utgaver av deres programvare, slik at utviklere kan bygge app-pakker (AppX) med samme verktøy som de vanligvis bruker til å lage installasjonspakker. 

Intel-sjef: – Pc-ene skiftes ut langt sjeldnere enn før

Flere fordeler

AppX-pakker kan installeres uavhengig av Windows Store, men blant fordelene med apper installert fra markedsplassen er at de er registrert i brukerens Microsoft-konto og automatisk kan bli installert på nytt, etter en reinstallering av Windows eller bytte av pc.

Microsoft peker også på at det vil være tryggere å laste ned programvare fra Windows Store enn å søke etter den på den åpne weben. Et eksempel på dette er når man søker etter Google Chrome i Bing med Microsoft Edge, noe mange gjør når de tar i bruk en ny pc. 

Det første treffet, som mange nok vil velge, er en annonse som peker til en helt annen nedlastingsside enn Googles egen. Installasjonsfilen man blir tilbudt, er heller ikke originalen.

Leste du denne? Mange apper kan bli fjernet fra App Store

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.