Nå kan Windows 7 RC lastes ned

Microsoft har gjort ny testversjon offisielt tilgjengelig for nedlasting for mange.

Nå kan Windows 7 RC lastes ned

Microsoft har gjort ny testversjon offisielt tilgjengelig for nedlasting for mange.

Microsoft har nå gjort Windows 7 Release Candidate (RC) tilgjengelig for nedlasting via selskapets MSDN og Technet-tjenester. Det er kun abonnenter på disse tjenestene som i denne omgang får laste ned den nye testversjonen. Den skal gjøres tilgjengelig for alle andre den 5. mai på denne siden.

Det er langt mellom de store nyhetene i denne utgaven, sammenlignet med den betaversjonen som ble gjort tilgjengelig i januar. Den viktigste nyheten er muligheten til å teste Windows XP Mode, som har mye omtalt de siste dagene. Dette er virtuell Windows XP-pc som fritt skal kunne lastes ned og kjøres av kunder som har Windows Professional eller bedre.

I en telekonferansen med pressen i går, fortalte Mike Nash, Microsofts sjef for Windows produkt management, at RC-utgaven også gir mulighet til å få tilgang til innhold på en Media Center-pc i hjemmet fra en bærbar pc som befinner seg utenfor hjemmet. I tillegg lovet han en betaversjon av Windows 7 Upgrade Advisor.

I motsetning til Windows Vista, bygger alle Windows 7-versjonene direkte på versjonen under. Det betyr at dersom man velger en dyrere utgave, vil man ikke miste noe funksjonalitet som er tilgjengelig i en billigere utgave. Det skal også være mulig å gjennomføre en oppgradering fra én versjon av Windows 7 til en høyere versjon i løpet av ti minutter.

Microsoft vil ikke komme med noen egen versjon for netbooks.

- Windows 7 Home Premium vil være den beste versjonen for de fleste netbooks. Men også Windows 7 Starter vil kunne leveres på netbooks i vestlige land.

Nash kunne ikke si noe om hvorvidt Windows 7 vil lanseres i år.

- Tilbakemeldingene vi får om RC-utgaven vil være avgjørende for dette.

Nash oppfordrer de avanserte brukerne som nå har fått tilgang til å laste ned RC-utgaven om å bruke den som om den er den endelige versjonen. Han lover svært god støtte for både applikasjoner og maskinvare.

    Les også:

Til toppen