BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan Windows Vista SP1 lastes ned

Pakken som skal løse Vista-problemene dine er nå tilgjengelig fra Microsoft, men ikke for alle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2008 - 12:43

Microsoft gjorde i går kveld den første servicepakken til Windows Vista tilgjengelig for nedlasting for selskapets MSDN- og TechNet Plus-abonnenter.

MSDN-abonnentene kan logge seg på MSDN og finnes servicepakken på denne siden, under tittelen «Top Subscriber Downloads».

SP1 kan lastes ned til både x86- og x64-utgavene av Windows Vista. Det er i første omgang engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk som støttes. Servicepakken kan lastes ned som en EXE-fil eller som en ISO-fil, som inneholder både x86- og x64-versjonen.

En slipstreamet utgave av Vista SP1, det vil installasjonsplatene for Windows Vista som er oppdatert til SP1, skal komme, men noen dato er ikke satt.

Det fleste vanlige Vista-brukere vil kunne laste ned SP1 fra midten av mars.

Service Pack 1 kan være avgjørende for det videre salget av Windows Vista, spesielt til bedrifter. Mange bedrifter har ventet på servicepakken med det utgangspunkt at den vil fjerne de fleste barnesykdommene.

    Les også:

Det er mange som allerede har testet servicepakken i større eller mindre grad. De foreløpige konklusjonene er sprikende. Mens enkelte sier at problemene nå er løst, mener andre, blant annet Walt Mossberg, kommentator i Wall Street Journal, at servicepakken gir lite nytt til vanlige brukere. Bedrifter og superbrukere skal ha mer å hente.

Mossberg konkluderer med at servicepakken sannsynligvis er verdt bryet det er med å installere den, noe som skal ta mellom en halv og en hel time.

- Men jeg ville ikke forte meg å få tak i den, og jeg ville ikke forvente meg for mye av den, skriver Mossberg.

Mossberg regnes som en av de mest innflytelsesrike teknologiskribentene i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.