RESULTATERFINANS

- Nå kjøper jeg snart selv

Per A. Boasson i PC-Systemer mener at den viktigste årsaken til at kursen på selskapet er lav ,er generell skepsis til norske programvarehus - ledet an med det massive kursfallet i Visma. Hvis kursen ikke flytter seg opp fra dagens nivå på 13,60 vurderer Boasson å kjøpe seg opp selv.

Eirik Flaa
27. nov. 1997 - 16:23

Kursutviklingen i PC-systemer har vært en trist historie det siste halvåret. Etter bruddet i fusjonsforhandlingene med Micro 80 har aksjen falt fra i overkant av 20 kroner, til en foreløpig bunn onsdag på 13,60 kroner. Aktiviteten i aksjen også vært svært lav, og det har vært stor spread mellom kjøper og selger. Årsaken til dette er i stor grad at gründer og administrerende direktør, Per A. Boasson og styreformann Dagfinn Sundal , til sammen sitter på 70 prosent av aksjene.

Boasson har ikke konkrete planer om å gjøre tiltak for å bedre likviditeten i aksjen og sier at dagens nivå med rundt 30 prosent aksjer som i prinsippet er fritt flytende, er tilfredstillende høyt.

- Vi har en stor andel langsiktige aksjonærer, og andelen aksjer som flyter i markedet er stor nok til å endre kursbildet løpende. Dette er mye av den samme situasjonen vi finner i Orkla , sier Boasson til digi.no. Han blir overrasket når digi.no forteller ham at kursen igår stoppet på rekordlave 13,60 kroner.

- Holder kursen seg så lavt vil jeg vurdere å kjøpe aksjer selv. Denne kursen er jo på nivå med siste emisjon, sier Boasson, som ikke ser noen reell grunn til det voldsomme kursfallet.

- Når Micro 80 og Visma fusjonerte, uttalte Micro 80 sjefen Fredrik Thorne at PC-systemer var kraftig overpriset. Dagens kursbilde bekrefter vel at han hadde rett?

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg tror noe av nedgangen i PC-systemer bunner ut i en generell skepsis til norske programvarehus. Skepsisen ble ledet an av Visma - hvor aksjonærene tapte 75 prosent av sine verdier. Gjennom gode resultater vil vi vise markedet at vi ikke faller inn i denne kategorien, sier Boasson og legger til at PC-systemer går som aldri før. Salget av Rubicon vil ifølge Boasson øke med 40 prosent i år, og utsiktene for at den positive utviklingen skal fortsette er gode. Heller ikke konkurransen fra det fusjonerte Visma og Microp 80 bekymrer gründeren.

- Jeg tror at PC-systemers ferdigløsninger vil komme til å gjøre det godt i et marked der de store konsulentbyråene er fullbooket fram til år 2000. Når det gjelder prosjekt Eidsvoll vil dette først ta av når Windows NT 5.0 får skikkelig fotfeste, sier Boasson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.