BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kommer 2 GHz-mobilene

Motorola skal lansere mobilen som «har alt».

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2010 - 09:45

Motorola opplever en viss suksess med selskapets satsing på Android-baserte mobiler. Selskapets Droid-modell trolig den mest solgte Android-mobilen til nå.

Men det gjelder å holde markedet varmt, noe sjefen for selskapets mobildivisjon, Sanjay Jha, nok bidro sterkt til under en tale ved Executives Club i Chicago i går.

Der fortalte Jha at Motorola skal fortsette å rulle ut Android-mobiler i et høyt tempo, og innen utgangen av året skal selskapet lansere en modell basert på en prosessorer klokket til 2 GHz. Dette er dobbelt så høy klokkehastighet som prosessorene i dagens kraftigste mobiler opererer med, og den mye brukte Snapdragon-prosessoren fra Qualcomm er ikke tilgjengelig i utgaver som støtter mer enn 1,5 GHz klokkehastighet, og det er ingenting som tyder på at den vil nå slike hastigheter i år.

Ifølge Conceivably Tech, som var tilstede under seansen, fortalte ikke Jha flere detaljer om den kommende mobilen, men det gjorde en ikke navngitt Motorola-ansatt.

Han sa at denne mobilen skal ta i bruk alt som er teknisk mulig i en smartmobil i dag. Den skal være basert på Android og leveres med et gyroskop, en Nvidia Tegra-basert grafikkprosessor med full Flash 10.1-akselerasjon, høyoppløst skjerm og kamera som støtter mer enn 5 megapiksler.

Ut fra det informasjonen over kan det tyde på at Motorola vil benytte en applikasjonsprosessor fra Nvidia. Selskapets nestegenerasjon Tegra 250-familie (også kalt Tegra II) bygger på to ARM Cortex-A9-kjerner, men ifølge Nvidias produktside er ikke disse klokket til mer enn 1 GHz, mens Cortex-A9-arkitekturen skal være designet for å kunne kjøres med opp til nettopp 2 GHz klokkehastighet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.