Nå kommer Android-appene til Chrome OS

Ruller ut Google Play til enkelte Chromebooks.

Nå kan Chromebook-brukere med stabile Chrome OS-versjoner installere Android-apper fra Google Play. Men funksjonen er fortsatt deaktivert som standard.
Nå kan Chromebook-brukere med stabile Chrome OS-versjoner installere Android-apper fra Google Play. Men funksjonen er fortsatt deaktivert som standard. (Bilde: Google)

Ruller ut Google Play til enkelte Chromebooks.

Google kunngjorde denne uken at Google Play med tilhørende Android-apper og annet innhold nå er tilgjengelig til enkelte enheter i den nyeste, stabile utgaven av Chrome OS. 

I første omgang er det bare enhetene Acer Chromebook R11 og Asus Chromebook Flip som blir utstyrt med Google Play. Det dreier seg riktignok om en betautgave av Google Play som brukerne må aktivere fra innstillingssiden. 

Til VentureBeat opplyser Google at også Pixel 2015-enheten vil få Google Play-tilgang om kort tid. Brukeropplevelsen skal forbedres før markedsplassen blir tilgjengelig som standard og på flere enheter. 

En oversikt over hvilke eksisterende enheter som skal få Google Play-støtte i år eller i 2017, finnes her.

Bedre ID-kontroll: Nå skal Chromebook bli enda mer aktuelle for bedrifter

Mer konkurransedyktig?

Selv om appene nå er tilgjengelige for disse Chrome OS-enhetene, betyr det ikke alle er like egnet. Android-apper er i dag kun beregnet for berøringsskjermer, noe mange Chromebook-enheter mangler. Å benytte styreflaten fungerer ikke nødvendigvis særlig godt. 

Likevel vil tilgangen til et stort utvalg av installerbare apper bidra å styrke Chrome OS-plattformen som alternativ til vanlige pc-er og nettbrett. Til nå det i forbindelse med undervisning at Chromebooks har gjort størst suksess.

Omtrent slik ser Google Play ut i Chrome OS.
Omtrent slik ser Google Play ut i Chrome OS. Foto: Google

Blant årsakene til at Chrome OS til nå i liten grad har støttet installerte applikasjoner, er at enhetene skal være enkle å administrere, men også at en bruker skal kunne logge seg inn på enhver Chromebook og få tilgang til samme oppsett. Dette vil trolig også være mulig når Android-apper er installert, selv om den automatiske nedlastingen og installasjonen kan ta litt tid etter første innlogging.

Leste du denne? Google skal avvikle Chrome-apps for de aller fleste

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen