BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kommer bruk og kast-telefonene

To amerikanske selskaper lover bruk-og-kast mobiltelefoner til noen hundre kroner. Er eventyret til Nokia og Ericsson over?

1. aug. 2001 - 12:58

I den vestlige verden faller nå mobiltelesalget - svært mange har allerede en grei telefon og de som ikke har synes de er for dyre. Løsningen for disse kundene og andre som hittil har kjøpt kontantkort kan være en ny generasjon superbillige mobiltelefoner.

De nye telefonene spår problemer for Ericsson og særlig Nokia, som livnærer seg på å selge billige telefoner til ungdom. For å holde prisen opp, legger de tradisjonelle aktørene til stadig nye funksjoner. Men stadige mindre komponenter åpner muligheter for billige telefoner for de som bare vil ringe.

To amerikanske selskaper står klare, skriver ZDnet. Hop-On Wireless forteller at de snart skal selge 1 millioner telefoner i butikker som 7-11-kjeden. Med bare to knapper og en times ferdigbetalt ringetid koster telefonene 30 dollar.

De to knappene er ring og legg på, for brukerne ringer til en sentral og styrer hvem de vil snakke med gjennom stemmestyring. Hvem Hop-On håper skal "hoppe" på deres tilbud synes klart - selskapet markedsfører seg mot ungdom med en morsom kengeru. Telefonene har dog en stor ulempe - de virker kun for utgående samtaler, du kan ikke ringe til dem. Les mer på Hop-Ons hjemmeside.

Dieceland Technologies har enda mer ambisiøse planer. Ved å legge komponentene ut på en stripe med sterkt papir som de så bretter sammen, lover selskapet en pris på 10 dollar. I tillegg kommer ringetid. Når telefonen med tastatur (bildet over) kommer i salg er ikke kjent. Les mer på Diecelands hjemmeside.

Analytikere påpeker at de superbillige telefonen har størst sjanse til å lykkes i USA, hvor høye priser har gjort at bare 40 prosent av befolkningen har mobiltelefon, mot 70 prosent i Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.