Nå kommer endelig Google "Gphone"

Senere i kveld lanserer Google sine mobilplaner. Her er hva som trolig kommer:

Nå kommer endelig Google "Gphone"
Bilde:

I kveld norsk tid skal Google sette et punktum for alle spekulasjonene rundt sin mobilsatsning og påstander om en "Gphone". På et stort arrangement skal Google presentere sin strategi og hva de har oppe i ermet, skriver flere amerikanske og britiske nettsteder.

Lekkasjene og påstandene har vært mange. Mange har hevdet at Google kommer med en egen mobiltelefon slik Apple har gjort, men dette synes nå å være feil. I følge britiske PC Pro og IDG News Service er det nå klart at Google skal servere en ferdig programvare-pakke til mobiltelefon-produsentene.

Pakken er komplett med et Linux-operativsystem, systemer for å lage grensesnitt, en nettleser og en rekke innebakte Google-tjenester, blant annet søk og kart.

Blant annet av hensyn til rettighetene rundt, skal Google vistnok dele ut hele pakken helt gratis. Målet er selvfølgelig å få flere mobile brukere til å ta i bruk Googles tjenester og klikke på Googles annonser.

For alle de store mobilselskapene tror nå markedet for mobil surfing, og dermed mobile annonser er i ferd med å ta av.

Det er kanskje hvem Google har fått med seg som er mest spennende: Ryktene sier at opp til 40 store partnere har signert avtaler med Google. Av de store telefon-produsentene skal Motorola, Samsung, LG og HTC stå på scenen i kveld. Nokia og Sony-Ericsson er ikke på listen.

I tillegg har Google også inngått avtaler med en flere store mobiloperatører, blant annet Deutsche Telekom-eide T-Mobile som opererer i både USA og Europa.

De første telefonene basert på Google-systemet vil tidligst komme i salg til sommeren.

;