BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kommer Google Music

Hva annet kan referansene til «Spinal Tap» være?

Volumkontrollene på gitarforsterkeren til Nigel Tufnel i filmen «This Is Spinal Tap».
Volumkontrollene på gitarforsterkeren til Nigel Tufnel i filmen «This Is Spinal Tap». Bilde: Wikimedia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 2011 - 10:19

Den 11. november mottok blant annet amerikansk presse en invitasjon fra Google til et arrangement med sloganen «These go to Eleven». Ifølge TechCrunch ble invitasjonen sendt av en Nigel Tufnel.

Riktignok har Google mange ansatte, men det ville være et pussig sammentreff dersom det faktisk finnes noen ansatt hos selskapet med akkurat det navnet. Tufnel var sologitarist i det britiske bandet «Spın̈al Tap» i den fiktive dokumentarfilmen «This Is Spın̈al Tap» fra 1984. Det var skuespilleren Christopher Guest som hadde rollen som Nigel Tufnel.

Sammenhengen mellom datoen invitasjonen ble sendt ut og referansene til Tufnel er ikke tilfeldige. Tufnel hadde en Marshall-forsterker hvor man kunne skru volumkontrollene opp til elleve. Dermed skulle den, ifølge Tufnel, kunne spille høyere enn forsterkere hvor voluminnstillingen ikke gikk høyere enn til ti. Se klippet nedenfor.

These Go to Eleven
This Is Spinal Tap at MOVIECLIPS.com

Enkelte har også også gått inn for at 11.11.2011 skulle gjøres til «Nigel Tufnel Day».

At Google skal lansere en ny musikktjeneste, på et eller annet tidspunkt, er hevet over tvil. Selskapet kom med en betaversjon av Google Music i forbindelse med Google IO-konferansen i mai i år. Med den har det vært mulig for brukere å laste opp egne musikkfiler i Googles nettsky, for å dele dem med andre enheter, også via nettleseren.

Men det er ventet at tjenesten som trolig lanseres denne uken, også vil inkludere en mulighet for kjøp av musikk, enten i form av strømming eller nedlasting. I slutten av oktober skrev det tyske nettstedet News on Droid at Google, trolig ved en feil, hadde lekket litt informasjon om den kommende tjenesten på nettstedet til Google Music Beta. Ifølge informasjonen som ble vist, skal brukere kunne velge mellom millioner av musikkspor å kjøpe, i tillegg til at de skal kunne laste opp inntil 20 000 egne spor uten å måtte betale.

Lanseringsarrangementet skal overføres direkte på denne siden på onsdag klokke 23 CET (2 pm PST).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.