Nå kommer Googles Android-mobil

Google og T-Mobile er klare til vise frem mobilen som kan utfordre iPhone.

T-Mobile har invitert til demo av en ny mobil med Google Android 23. september.
T-Mobile har invitert til demo av en ny mobil med Google Android 23. september.

Google og T-Mobile er klare til vise frem mobilen som kan utfordre iPhone.

Apple har fått mye oppmerksomhet i mobilmarkedet med sin iPhone, på tross av at mobilen fortsatt har en veldig liten andel av det totale markedet.

Google har en av de få mobilproduktene som kanskje kan være av større interesse for mobilentusiastene enn iPhone. Deres Android-programvare, som tilbys mobiloperatører skal være ferdig og det har vært forventet at den skulle lanseres i oktober.

Nå ser det ut som at det stemmer 23. september skal T-Mobile demonstrere den på en lukket mediekonferanse i New York, og mobilen vil være tilgjengelig i markedet i slutten av oktober, ifølge PCworld.com og Techcrunch.

Mobilen vil bli produsert av HTC, og det forventes at den vil koste 399 dollar i USA, eller 200 dollar hvis man inngår et toårig mobilabonnement.

Android vil komme med blant annet et uttrekkbart tastatur og en iPhone-aktig berøringsskjerm, samt et aksellerometer.

Den største forskjellen mellom iPhone og Android ligger i at iPhone er en proprietær løsning som er låst igjen på alle mulige måter, mens Android og kildekoden deles ut under en friprog-lisens.

Apple er i ferd med å lykkes godt med sin nettbutikk App Store, der brukere kan laste ned programmer til sin iPhone. Mange utviklere har imidlertid begynt å klage over at Apple er veldig rigide i forhold til hvem som får lov til å legge ut applikasjoner for nedlasting, og det er få offisielle regler som forteller hva de vil akseptere på forhånd.

Google planlegger også en App Store for Android-applikasjoner, men den følger en helt annen filosofi. På Android Market skal alle utviklere få lov til å legge ut sine applikasjoner for nedlasting. Systemet baserer seg på samme system som YouTube for å avgjøre hvilke applikasjoner som skal bli mest synlige for brukerne.

Når Android blir tilgjengelig i det europeiske markedet er ikke klart, men Google skal ha vist den frem på en lukket utviklerkonferanse i Europa denne uken.

    Les også:

Til toppen