Nå kommer iPhone til Norge

Nå skal de nordiske landene få kjøpe iPhone på lovlig vis.

Nå kommer iPhone til Norge

Nå skal de nordiske landene få kjøpe iPhone på lovlig vis.

Sjeldent har en mobiltelefon vært så etterlengtet som Apples iPhone.

Offisielt sett er den ikke tilgjengelig i Norge, og hvis man ønsker å kjøpe en må man til utlandet. Der må man bestille et teleabonnement samtidig med at man kjøper mobiltelefonen.

Det har ikke hindret over 10.000 nordmenn i å bla opp for mobiltelefonen. De har kjøpt den utenlands, men har unngått å aktivisere den. Dermed slipper de unna abonnementsavgiften hos den aktuelle teleoperatøren. Mobilen er låst til operatøren, men det har vokst opp en hel underskog av aktører som tilbyr seg å låse den opp.

Norge har vært sent ute med å tilby telefonen, men nå blir det en forandring på det.

TeliaSonera har inngått avtale med Apple om å tilby iPhone i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland i løpet av inneværende år.

Dermed blir det TeliaSoneras datterselskap Netcom som blir den første tilbyderen av iPhone her i Norge.

TeliaSonera har foreløpige vært ordknappe om lanseringen av iPhone, og de sier ikke noe om når mobilen kan forventes å være tilgjengelig i norske hyller. Det eneste de opplyser er at den vil komme i løpet av året.

Ifølge ryktene som går, skal den nye utgaven av iPhone lanseres 9. juni. Det skal være en utgave som støtter 3G, og det spekuleres også om den vil ha innebygd GPS.

digi.no kommer tilbake med mer.

    Les også:

Til toppen