Nå kommer mobil-videospillene

Spill som Snake og andre sort/hvitt-spill skal snart bli erstattet med fargerike og større utfoldelse, melder mobiltelefon- og videospill-produsenter.

Spill som Snake og andre sort/hvitt-spill skal snart bli erstattet med fargerike og større utfoldelse, melder mobiltelefon- og videospill-produsenter.


Mobil-utviklerne lover nå at mobilbrukere snart får muligheten spiller online med andre spillere, og attpåtil chatte med hverandre mens det gjør det. Videre vil det være mulig å gå inn og se toppscore-listene, som viser hvor gode motspillerne du spiller mot der og da er.


Edwin Philogene som er markedssjef for produktene hos Ericsson sier at den røde tråden i de nye mobiltelefonene er at brukere kan spille et spill med en robust skjerm og ikke lenger trenger å spille med noen i nærheten via infrarød forbindelse.

Brukervennligheten på flerbrukerspill på mobil er avhengig av hastigheten i mobilnettet, som gradvis har blitt utbygget til det bedre. Store produsenter som Motorola vil også mot slutten av året lansere flere nye mobiltelefoner med fargeskjerm. Dette for å prøve å ta opp kampen om brukere som allerede er hektet på Nintendos Game Boy-konsoll.

På spillmessen E3 ble det tidligere i år demonstrert en versjon av Tetris som er laget for neste generasjon Motorola-telefoner. På disse vil man få mulighet til å laste ned nye spill og oppdateringer direkte til mobilen.

I mars lanserte Motorola to mobiltelefoner som støtter Java. Eiere av slike kan laste ned diverse spill, som Minesveiper, direkte fra Motorola sin nettsider til mobiltelefonen.

Til toppen