Nå kommer mobiler med TV og ekte turbo

Sony Ericsson er blant dem som står klare med mobiler med TV-mottak og turbo-rask opplasting.

Nå kommer mobiler med TV og ekte turbo
Bilde:

Det svenske elektronikkselskapet Ericsson, som sammen med Sony eier Sony Ericsson, lager ikke mobiltelefoner selv, men jobber likevel mye med mobil teknologi. I går annonserte selskapet en ny mobilplattform som etter hvert trolig vil finne veien inn i nye mobiltelefoner fra datterselskapet, men også enkelte andre mobilprodusenter.

Den nye plattformen, som kalles U335, skal ifølge Ericsson bringe Turbo-3G til mobiler i mellomklassen. I dag er det stort sett de dyreste modellene som kan tilby dette. Men i motsetning til dagens modeller, skal U335 også tilby støtte for den raskere opplastingsteknologien HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access). Foreløpig er det knapt noen mobiloperatør som tilbyr dette, men det er ventet at teknologien vil bli rullet ut mange steder i løpet av neste år.

Den raskere opplastingshastigheten skal blant annet kunne brukes i forbindelse med mobil videoblogging.

U335 skal dessuten ha bred støtte for mobil-TV. I tillegg til MBMS-teknikken som Ericsson lenge har støttes, vil plattformen også ha støtte for DVB-H, som støttes av Nokia og EU, i tillegg til unicast.

Robert Puskaric, sjef for Ericssons mobilplattform-enhet, sier at U335 er den første plattformen som vil gjøre de mulig å produsere virkelige multimedie-enheter til massemarkedet. Han lover blant annet svært gode bilde-, video- og musikkegenskaper samlet i en kostnadseffektiv pakke.

– Vi forventer å se mange konsumentmodeller bygger på denne plattformen, sier Puskaric i en pressemelding. De første modellene kan trolig ventes i andre halvdel av 2008.

;