BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kommer mobilnumre på 4

Skal du kjøpe ny mobiltelefon? Da kan det hende at du får et mobilnummer som starter på fire, etter at Post og Teletilsynet nå har vedtatt å ta i bruk nye mobilnummer.

Frode Eriksen
7. jan. 2000 - 11:18

Vedtaket betyr at Post og teletilsynet øker telefonnumrene for mobiltelefon fra dagens vel 10 millioner, som alle starter på ni, med sju millioner ved å ta i bruk nummer som starter på 4.

I et vedtak fra tilsynet skal 40000000-41000000 og 45000000-48000000 nå også kunne brukes for mobiltelefoni.

Jurist i Post og teletilsynet, Øyvind Haugen, sier til digi.no at tilsynet har allerede fått en skriftlig søknad på de nye numrene og flere muntlige henvendelser, til tross for at vedtaket som nettopp er offentliggjort, ble skrevet ut 31. desember.

Han tror de første tildelingene av de nye numrene for mobiltelefoni kan skje i løpet av kort tid.

Post og teltilsynet vil også vurdere å innføre prefiks foran mobilnummer som i dag brukes til spesialtjenester, som svarere, GSM-Data og GSM-fax.

I vedtaket fra Post og teletilsynet heter det faktisk at en slik løsning vil være en forutsetning for å opprettholde dagens 8-siffrede nummerplan.

Tilsynet vil også vurdere om den geografiske innledingen av telefonnummer i dag, som gjør at folk i Oslo har et fasttelefonnummer som starter på 21, 22, 23 eller 23, mens folk i Møre og Romsdag og nordover oftest har et nummer som starter på 7.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.