Nå kommer Office-filene du ikke kan lese

Snart får du den første Word eller Excel-filen du ikke kan lese. Her er løsningen:

Nå kommer Office-filene du ikke kan lese

Snart får du den første Word eller Excel-filen du ikke kan lese. Her er løsningen:

Lanseringen av Office 2007 druknet i all oppmerksomheten rundt Vista, men en lang rekke brukere har allerede tatt i bruk test-versjonen og nå begynner de første organisasjonene å rulle ut.

Dette skaper en utfordring, for igjen har Microsoft oppdatert filformatene. Det betyr at du snart vil begynne å motta Office-filer på epost som du i utgangspunktet ikke får åpnet, påpeker Gartner.

De nye versjonene av Word, Excel, Powerpoint og de andre Office-programmene kan selvfølgelig lagre i eldre formater, men hvis du ikke velger dette spesifikt, lagres det i de nye XML-formatene, og det er nok at en partner/kunde/kontakt du skal kommunisere med ikke tenker seg om, påpeker Gartner

IT-sjefer og/eller bruker kan ikke kontrollere dette og har derfor ikke noe valg. Begynn å oppdatere tidligere versjoner av Office med en gang, er rådet fra analyseselskapet.

Oppgraderingen er ikke stor, men må til for å kunne lese de nye XML-baserte filene Office 2007 lager.

Her er hvor du finner oppgraderingene:

For Office 2000: Her finner du "Compatibility Pack" for både norsk og engelsk Office-versjoner. Støtter Windows 2000, XP og Vista.

Men brukere av Office XP og Office 2003: må først ha installere oktober 2006-oppdateringen og så Compatibility Pack, råder Gartner sine kunder. Dette må gjøres gjennom Autoupdate i Windows. Installeringen krever derfor testing, mener Gartner.

Til toppen