– Nå kommer Office til iPad

Microsoft-sjefen kaller inn til pressekonferanse.

– Nå kommer Office til iPad
Satya Nadella holder neste uke sin første pressekonferanse siden han overtok som Microsofts toppsjef. En iPad-utgave av Office-pakken er blant tingene han vil avduke, ifølge lekkasjer. Bilde: Kim Kulish/Corbis/All Over Press

Alles øyne rettes mot Satya Nadella, når han torsdag i neste uke vil holde sin første pressekonferanse siden han overtok etter Steve Ballmer.

Sky og mobil

Fra scenen i San Francisco skal Microsofts ferske konsernsjef redegjøre for visjonen om å styrke selskapet innen sentrale forretningsområder som nettsky og mobil.

Utvalgte medier har fått vite at tema for dagen er «skjæringspunktet mellom skyen og mobil databehandling», trolig med flere produktnyheter.

Pressekonferansen avholdes i San Francisco den 27. mars, bare få dager før Build-konferansen i samme by.

Office til iPad

Det inkluder avdukingen av kontorpakken Office i en iPad-utgave, sier kilder til The Verge.

En slik utgivelse har det gått rykter om iallfall siden 2011, men nå kan tiden være moden.

Microsoft-kjenner Mary Jo Foley skriver også om dette i en artikkel for ZDnet. Hun legger til at ryktene skal ha det til at iPad-utgaven kanskje bare vil inkludere Word, Excel, Powerpoint og OneNote.

Det virker mest sannsynlig at programvaren vil kreve et aktivt Office 365-abonnement, slik tidligere utgaver til Android og iOS gjør.

Ballmers strategiomlegging før han gikk av handlet om å slutte med programvare, og heller konsentrere seg om «tjenester og enheter».

De nye Office 365-pakkene representerte i så måte et hamskifte og et helt ny forretningsmodell for Microsoft. Heller enn å kjøpe en pakke man installerer på én pc, skal kundene få kjøpe abonnement som er maskinuavhengig.

Ingen av lekkasjene antyder at Satya Nadella har staket ut en kurs som skiller seg noe særlig fra strategien hans forgjenger Steve Ballmer la frem, men nettopp den nye Microsoft-sjefens planer og visjoner kommer til å bli fulgt med argusøyne, når han i neste uke får sin ilddåp.

Og allerede få dager senere sparker Microsoft sin store utviklerkonferanse Build i gang, også det i San Francisco.

    Les også: