Nå kommer pirat-søksmålene til Norge

Norges nye IFPI-sjef Marte Thorsby varsler aksjoner og søksmål mot piratkopiering.

Norges nye IFPI-sjef Marte Thorsby varsler aksjoner og søksmål mot piratkopiering.

Det nye Infosoc-direktivet trådte i kraft i juli fjor. I likhet med resten av Europa ble fildeling i fjor også endelig klart forbudt i Norden.

I Danmark og Sverige har platebransjens interesseorganisasjon IFPI gjennomført flere runder med logging og erstatningskrav til brukere som deler ut kopibeskyttet musikk på nettet.

Flere personer er allerede tatt og idømt høye bøter etter at den nye loven ble innført.

IFPI Norge har derimot forholdt seg passiv. Tidligere leder Sæmund Fiskvik sa i sin tid at han ville vente på den nye loven. Men ennå har ikke IFPI gjort noe, til tross for at loven er et halvt år gammel.

Etter flere forsøk på å stille den nye IFPI-sjefen Marte Thorsby spørsmålet om hvorfor ikke IFPI har gjort noe i Norge, fikk digi.no omsider dette svaret på e-post:

«Jeg har jo kun vært her på kontoret i tre uker og kan sånn sett bare svare for fremtiden. Til det kan jeg si at vi er i en fase hvor vi vurderer hvilke aksjoner vi skal igangsette, når og på hvilken måte».

Hun skriver videre at aksjoner som måtte komme ikke vil bli «annonsert» i media.

Thorsby gjør oppmerksom på at kontoret siden i fjor sommer løpende har vurdert igangsetting av aksjoner, inkludert søksmål, og har også diskutert anti-pirat virksomheten med IFPI-selskapene i andre land.

– Det vil komme aksjoner, uten at jeg kan si i hvilken form disse vil være, avslutter hun.

Til toppen