Nå kommer push-epost til Microsoft-mobiler

Snart kommer de første Windows-mobilene med såkalt "Direct Push" i salg.

Nå kommer push-epost til Microsoft-mobiler

Snart kommer de første Windows-mobilene med såkalt "Direct Push" i salg.

Å synkronisere eposten sin med mobilen blir mer og mer populært i USA. I USA har Blackberry-enheter blitt ekstremt populære fordi de gir helt automatisk oppdatering, såkalt "push epost".

Frem til nå har brukere av Windows-baserte mobiler vært nødt til enten å manuellt sjekke etter nye eposter eller sette opp et intervall for når telefonen skal se etter.

Å få til automatisk utveksling av epost mellom Microsoft Exchange og mobilen krever både siste oppdatering av serveren og et nytt tillegg til Windows Mobile 5.0.

Microsoft kaller teknologien for "Direct Push". Med Direct Push kommer eposten til mobilen så fort den er mottatt av epostserveren Exchange.

I tillegg til en forbedret epost leveranse, muliggjør også teknologien fjernstyring av den mobile enheten. For eksempel kan en IT-ansvarlig i en bedrift slette epost, kalenderinformasjon og lignende hvis telefonen mistes eller stjeles.

Push-støtte er ønsket av næringslivet og det er også der hovedmarkedet for de mest avanserte telefonene ligger. HP, Fujitsu-Siemens og Qtek har alle nylig annonsert nye produkter som støtter Microsoft's Direct Push teknologi. Det samme har mobiloperatørene Vodafone, Amena, Cingular Wireless, Sprint og T-mobile.

Til toppen