ENTUR

Nå kommer reiseappen som skal fungere i hele landet

Den nasjonale reiseplanleggeren Entur som app på mobiltelefon.
Den nasjonale reiseplanleggeren Entur som app på mobiltelefon. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
9. feb. 2018 - 08:19
 

Med lanseringen av appen Entur vil Samferdselsdepartementet gjøre det mulig å finne rutetider og kjøpe billett for kollektivtransport over hele landet.

I appen har man samlet informasjon fra 60 kollektivtilbydere, 3.000 rutetabeller og 60.000 stoppesteder for tog, buss, trikk, T-bane og ferge over hele landet.

Meningen er at man skal kunne bruke én app uansett hvor man befinner seg i landet, og ikke laste ned lokale apper som for eksempel Ruter-appen i Oslo, Skyss-appen i Bergen eller AtB-appen i Trondheim.

– Vi må sørge for at det er enkelt å velge kollektivreiser. Et viktig steg på veien er å samle informasjon om hele Norges kollektivtilbud i Entur. Da kan folk enkelt finne den beste kollektivløsningen, uansett hvor de er i landet og hvor langt de skal, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Entur-appen har fungert i en testversjon siden november i fjor og oppdateres stadig med ny funksjonalitet for reisende og kollektivselskaper. Foreløpig er det imidlertid kun billetter fra NSB og Ruter som kan kjøpes direkte i appen.

Målet er å legge til rette for at alle kollektivselskaper kan selge sine billetter gjennom løsningen i løpet av to år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.