Nå kommer superbillige bærbare PC-er

På slutten av året vil Intel og Asustek utfordre 100-dollar PC-en med egne superbillige PC-er.

Nå kommer superbillige bærbare PC-er

På slutten av året vil Intel og Asustek utfordre 100-dollar PC-en med egne superbillige PC-er.

Verdens største produsent av kretskort, Asustech, har slått seg sammen med verdens største brikkeprodusent, Intel, og skal produsere en ny serie med fem superbillige bærbare PC-er, skriver Internett-avisen Taipei Times.

De bærbare PC-ene fra Intel og Asustek har en pris fra 1.200 kroner, og vil bli lansert i på slutten av året.

De skal baseres på Intels Classmate PC og kjøre Linux.

Classmate konkurrerer direkte med XO-maskinen fra prosjektet One Laptop Per Child (OLPC). Allerede i mars i fjor skrev digi.no om Brasils president Luiz Inácia Lula da Silva som fikk overrakt et eksemplar av Intels nyutviklede bærbare PC «Classmate» for elever fra femte til tiende skoleår, først og fremst i fattige land.

Brasil vurderer å kjøpe flere millioner eksemplarer av XO, men kan endre mening ved testing av Classmate. I april i fjor mottok utdanningsdepartement 800 eksemplarer av Intels Classmate for utprøving i felten.

I et intervju med en anonym Asustek-ansatt går det fram at de fem modellene kommer helt ned i 199 dollar, tilsvarende rundt 1.200 norske kroner, og den dyreste har en prislapp på 549 dollar.

    Les også:

Med serien av Intels Classmate PC, får Quanta Computer Inc., som har satset på u-lands-konseptet OLPC (One Laptop Per Child), en frisk konkurrent.

Quantas billigste bærbare forventes å prises til rundt 850 kroner, og skal produsere 10 millioner PC-er i løpet av de første 12 måneder.

Til toppen