ANALYSER

Nå krymper også lagringsmarkedet

Tall fra IDC viser et tilbakeslag, etter mer enn fem år med uavbrutt vekst.

10. juni 2009 - 09:14

Analyseselskapet IDC sporer omsetningen av lagringsprogramvare til bedrifter – «Worldwide Qaurterly Storage Software Tracker» – og melder at et tilbakeslag har rammet bransjen etter 21 påfølgende vekstkvartaler.

Den globale omsetningen havnet på 2,8 milliarder dollar i første kvartal, 5,2 prosent mindre enn i samme kvartal 2008.

Tilbakegangen er størst for markedsledende EMC, 14,5 prosent, og for HP, 21,5 prosent. Av de fem største er det bare Symantec som har framgang, 2,5 prosent.

Rekkefølgen er ikke endret, og endringene i markedsandel er ikke spesielt store.

Ifølge IDC er det funksjonaliteten som ligger tettest opp til lagringssystemene som lider mest, det vil si enhetsstyring, replikering og infrastruktur. Moduler for filsystemer og drift er ikke rammet tilsvarende.

Analyseselskapet viser til at det er de store aktørene som trekker markedet ned, og venter at markedet vil komme tilbake til normal vekst samtidig med at de store aktørene igjen opplever normale forhold.

Undersøkelsen omfatter bedriftsmarkedet for programvare knyttet til sikkerhetskopiering og gjenoppretting, arkivering (medregnet arkivering av e-post), replikering, drift, enhetsstyring, lagringsinfrastruktur og filsystem, samt «diverse» annet relatert til lagring. Omsetningstallene omfatter både nye lisenser og vedlikehold.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.